WeWork казва, че има „съществени съмнения“ относно способността си да остане в бизнеса

...
Бъдещето на WeWork е несигурно, според компанията. Съществуват значителни съмнения“
Коментари Харесай

Бъдещето на WeWork е несигурно, според компанията.

„Съществуват значителни съмнения“ относно способността на WeWork да продължи да работи поради загубите на компанията, прогнозираните нужди от пари и увеличения оборот на членовете, според съобщението за приходите на компанията за второто тримесечие.

Ръководството на WeWork очерта план за подобряване на финансовото здраве на компанията, като каза, че способността й да остане в бизнеса зависи от успешното изпълнение през следващите 12 месеца.

WeWork, която управлява coworking пространства, каза, че ще се опита да намали разходите за наем чрез договаряне на по-изгодни условия за наем и увеличаване на приходите чрез намаляване на анулираните членства като част от своя план за възстановяване. Компанията също така ще се опита да събере повече пари чрез издаване на дългови или капиталови ценни книжа.

През второто тримесечие компанията отчете нетна загуба от 397 милиона долара, подобрение в сравнение с нетната загуба от 635 милиона долара през второто тримесечие на миналата година.

„Излишното предлагане на търговски недвижими имоти, нарастващата конкуренция в гъвкавото пространство и макроикономическата нестабилност доведоха до по-голямо оттегляне на членове и по-меко търсене, отколкото очаквахме, което доведе до лек спад в членството“, каза в изявление временният главен изпълнителен директор на компанията Дейвид Толи.

Акциите на компанията се сринаха с повече от 20% в следборсовата търговия във вторник. Като цяло акциите на WeWork са намалели с 85% от началото на тази година.

Несигурното бъдеще на WeWork идва на фона на трудно време за сектора на търговските недвижими имоти. Оценките на офисите и търговските имоти се сринаха, след като пандемията направи път за увеличаване на хибридната работа. Повишаването на лихвените проценти също нанесе щети на зависимата от кредитите индустрия.

WeWork беше оценен на 47 милиарда долара в своя пик, но се бореше да се възстанови напълно след неуспешен опит да стане публичен през 2019 г. По това време документите за IPO разкриха по-големи от очакваните загуби и потенциални конфликти на интереси с основателя на компанията и след това - Изпълнителен директор Адам Нойман. Компанията в крайна сметка стана публична 2 години по-късно при оценка от около 9 милиарда долара, но тя продължи да изразходва пари и се бори да задържи членове, които плащат за наем на бюра в офисите на WeWork.

През май промяната в C-suite на WeWork дойде като изненада: председателят и главен изпълнителен директор на компанията, Сандип Матрани, се оттегли от ролята, за да заеме позиция в частната инвестиционна компания Sycamore Partners. Оттогава Толи, член на борда на WeWork, е временен изпълнителен директор.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР