Бъдещето на взаимоотношенията между Европа и Русия трябва да се

...
Бъдещето на взаимоотношенията между Европа и Русия трябва да се
Коментари Харесай

Кисинджър: След края на войната Европа трябва да възстанови връзките с Русия

Бъдещето на взаимоотношенията сред Европа и Русия би трябвало да се вземат доста съществено. Русия е била част от европейската история цели 500 години. Тя е била част от всички огромни рецесии, също по този начин, участник в едни от най-големите победи в европейската история. Затова, когато се откри излаз от войната, би трябвало да бъдат възобновени връзките с Русия. И един главен въпрос ще би трябвало да откри своя отговор- дали Русия ще бъде част на Европа, или ще бъде придатък на Азия край границите на Европа. Смятам, че задачата на западната дипломация би трябвало да бъде, както и на съветската, да се върнат назад към онази историческа даденост, в която Русия, макар всички проблеми, които е създавала, е била част от общата европейска система. Това сподели американският политик Хенри Кисинджър пред.

На въпрос дали е очаквал коментарът му за войната в Украйна, изработен в Давос, да провокира такава реакция, Кисинджър отговори, че това, което е имал поради, е че сме влезнали в интервал, в който краят на войната би трябвало да вземе поради както политическите цели, по този начин и военната конюнктура. " Не може просто да се продължи войната, без някаква обща цел, към която двете страни да имат отношение. В изявление за " Файнейшъл таймс " украинският президент очерта в съществени линии вероятните цели. Той споделя, че в случай че се върнем към границите преди войната, това ще бъде една огромна победа. И по-късно можем да продължим да обсъждаме какви са териториалните искания за останалите 7% от територията на Украйна, които са част от казуса за границите сред двете страни в Крим. Това е, което имах поради, а не че Украйна би трябвало да се откаже от територия в полза на Русия, с цел да реализира мир. Но ние сме надалеч от този излаз, тъй като 20 % от украинската територия сега е окупирана от Русия. И тази територия би трябвало да бъде върната на Украйна преди да за почнат да се разискват каквито и да било съглашения ", изясни той.

" Ядрените оръжия съществуват от 70 години и страните отделят милиарди долари, с цел да могат да ги развиват. И от самото начало ги усъвършенстват с нови и нови технологии, само че в никакъв случай не са дръзнали да ги употребяват. Не мисля, че ще се стигне до това и в този момент. Дори когато са били във война със страни, които не имат нуклеарно оръжие, даже тогава и Русия, и Съединените щати са приемали своето проваляне или са отстъпвали без да употребяват нуклеарните си арсенали ", сподели още политикът.

Според него ролята на актуалния политически водач е да основава връзки сред задачите и полезностите си и това на неговото общество към полезностите на системата, в която той работи. " Аз постоянно упорствам решенията да стъпват на прецизен и правилен разбор на изискванията, в които даден водач работи. Но аз считам, че един водач не може да бъде средство на събитията и да работи като машина, тъй като изкуството на ръководенето е да придвижва обществото, откъдето е сега до такава степен, където не е било. А това изисква огромен набор от полезности ", добави Кисинджър.

Попитан дали може да каже име на политик, като съответен образец за политическо водачество от Балканите, американецът съобщи, че не може, само че това е тъй като не може да наблюдава всичките елементи в развиването на Балканите. " Усилието да се сътвори една същинска общественост от самостоятелни и стопански жизнеспособни страна. Това е огромната задача за реализиране в обособените страни в района. Но връзките са комплицирани и тази задача не може да бъде осъзната от обособените страни там. Затова и не мога да ви кажа имената на избрани водачи. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР