Бъдещето на седемкратния световен шампион във Формула 1 – Люис

...
Бъдещето на седемкратния световен шампион във Формула 1 – Люис
Коментари Харесай

Мерцедес спря преговорите с Хамилтън заради непосилните му изисквания

Бъдещето на седемкратния международен първенец във Формула 1 – Люис Хамилтън, остава все по този начин нестабилно, откакто договарянията с Мерцедес за новия му контракт още веднъж са спрели поради финансовите условия на водача, твърди Daily Mail.

Настоящият контракт на британеца с „ черните стрели “ изтича в края на този сезон и двете страни постоянно са твърдели, че подновяването му е надали не условност. Дори се появиха изказвания, че финансовите условия не са спънка за новия контракт, само че се оказа, че тъкмо парите са това, по което не могат да се спогодят Тото Волф и Хамилтън.

В момента възнаграждението на Люис възлиза на 27 милиона английски лири, а има записан и бонус от 15 милиона паунда бонус в случай че завоюва международната купа. С оглед на хода на сезона Волф очевидно ще си спести тези 15 милиона, само че Хамилтън желае тази сума да бъде добавена към закрепената му заплата от идващия сезон.

Също по този начин, водачът желае да подпише дълготраен контракт, до момента в който от отбора са подготвени да му предложат договор за един сезон с алтернатива за още един. И последната спънка е обвързвана с желанието на Хамилтън да остане привързан с Мерцедес след края на кариерата си на водач. Смята се, че британецът желае 10-годишен контракт, с цел да е дипломат на марката с годишна заплата от 10 милиона лири, като тази сума е била изрично отхвърлена.

Mercedes baulk at Lewis Hamilton's 10-year £200m ambassadorial deal

✍️ &
— Mail Sport (@MailSport)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР