Бъдещето на пристанище Бургас и неговата товаро-разтоварна дейност са силно

...
Бъдещето на пристанище Бургас и неговата товаро-разтоварна дейност са силно
Коментари Харесай

Нови хотели и ресторанти застрашават товаро-разтоварната дейност на пристанище Бургас?

Бъдещето на пристанище Бургас и неговата товаро-разтоварна активност са мощно застрашени поради планувано уголемение на зоната за публичен достъп.

Това оповестиха на конференция Иван Иванов, Стоян Царев и Николай Желев от „ Средна европейска класа “. От партията имат вътрешна информация, съгласно която се готви връщане на остарелия общоприет проект на пристанището, като към зоната за публичен достъп влязат всички межда сред 7 и 11 кейово място

Според Иван Иванов по този метод ще се лимитират опциите и на другите три товарно-разтоварни места да извършват своята активност. 

„ По този метод обричаме пристанище Бургас да спре да работи. Звучи малко извънредно, само че в случай че това се случи, има огромна възможност конкурентноспособната на пристанището да бъде изгубена и над 150 души да си изгубят работните места “.

По думите му град Бургас би трябвало да избере дали желае да отвори толкоз доста зоната за публичен достъп за строителството на нови заведения за хранене и хотели или да резервира активността, за което е основано.

Той подсети, че в края на 2023 година е бил признат общоприет проект , съгласно който зоната за публичен достъп ще бъде отворена до девето кейово място, което било приемлив вид за двете страни

„ Ние от СЕК ще създадем всичко допустимо това да не се случи, ще уведомим общинската администрация и общността. Една от версиите е, че в случай че пристанището спре да работи с тези темпове, най-добре ще се възползват концесионерите на другите пристанища. За нас публичният интерес е пристанището да работи в този си тип “.

Неговият сътрудник Стоян Царев подсети, че въпросните корабни места се употребяват като военна рампа , на която при потребност се обслужва сухопътна военна техника и закриването им може да бъде в прорез с националната сигурност. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР