Бъдещето на мрежовите комуникации е в споделената инфраструктура, според японците(снимка:

...
Коментари Харесай

Японски телекоми: бъдещето е на споделената инфраструктура


Бъдещето на мрежовите връзки е в споделената инфраструктура, съгласно японците
(снимка: CC0 Public Domain)

Японските телекомуникационни оператори JTower и NTT Docomo подписаха съглашение за предприемане на стъпки за поощряване на шерването на инфраструктура. Става дума за съществуващите клетъчни кули на NTT Docomo.

Договорът ще разреши на фирмите да сключат договорка, при която 6002 телекомуникационни кули, благосъстоятелност на мобилния оператор NTT Docomo, ще бъдат продадени на JTower. След това NTT Docomo ще „ употребява чартърен ” тези кули от JTower.

„ JTower нарежда закупуването на съществуващи кули, благосъстоятелност на телекомуникационни компании, и поощряване шерването на инфраструктура посредством привличане на нови наематели за тези кули ”, уточни компанията. В изказването се споделя, че това е една от основните тактики за напредък. „ Сделката доста ще разшири нашата бизнес-основа като оператор на споделени кули ”, гласи формалното известие.
още по темата
Изглежда японските компании виждат бъдещето на мрежовите връзки въз основа на споделената инфраструктура. JTower и Docomo обявиха, че ще продължат да укрепват съдействието си в региона на шерването на инфраструктура и ще работят за разрешаване на обществени проблеми, които способстват за телекомуникационната промишленост.

NTT Docomo стартира да употребява решението на JTower за споделена инфраструктура още през 2016 година, за своята 4G мрежа. Постепенно компанията разпростра потреблението на тази скица в цялата страна. От октомври 2020 година компанията стартира да употребява вътрешно-сградни 5G модули „ чартърен ” – по времето, когато JTower конфигурира такива модули в постройките на градската администрация на Токио като първото решение за 5G шерване на инфраструктура в Япония.

Наред с това компанията стартира да употребява „ интелигентни ” стълбове в региона на Ниши-Шиндзюку на Токио. И двете компании обявиха, че са траяли да предизвикват потреблението на споделена инфраструктура посредством тези действия.

От друга страна, през октомври 2021 година японският мобилен оператор Rakuten Mobile и JTower започнаха партньорство за шерване на инфраструктура във вътрешна и външна среда. Съгласно изискванията на договорката, двете компании ще споделят съоръжение и кули, с цел да подтикват развиването на 4G и 5G мрежи в Япония.

JTower означи, че потреблението на споделена инфраструктура разрешава развиването на мрежите в къси интервали от време и на доста по-ниска цена спрямо това, което се случва, когато всеки оператор на мобилна мрежа конфигурира самичък лични мрежови системи. Това е изключително годно в едва обитаемоте селски и отдалечени региони, само че също по този начин важи и за новото потомство „ смарт-стълбове ” в градската среда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР