Бъдещата педиатрична болница в София, за която здравното министерство подписа

...
Бъдещата педиатрична болница в София, за която здравното министерство подписа
Коментари Харесай

Сградата на бъдещата педиатрия в София не отговаряла на стандартите

Бъдещата педиатрична болница в София, за която здравното министерство подписа контракт, не дава отговор на стандартите, нужни за профилирано лечебно заведение от този вид.

Това декларират педиатърът доктор Адил Кадъм и Мария Брестничка от организацията " Национална мрежа за децата " пред bTV.

Според тях има доста въпросителни, които не са изяснени във връзка с функционалностите на болничното заведение.

" Трябва да се направи нов план, абстрактен план за болничното заведение, в който да се заложат базите на актуалната медицина и обслужване. Изискванията би трябвало да са черно на бяло - каква инсталация се желае, по какъв начин ще се реализира образованието и квалификацията на личния състав. Оттук нататък формата следва функционалността. Сградата се прави съгласно това какво е належащо да има в нея ", уточни доктор Кадъм.

По думите ѝ сега такива условия не са написани и на процедура излиза, че лекарите ще би трябвало да се нагаждат съгласно постройката, а не противоположното.

Тя даде за образец, че в настоящия вид нямало осободен лабораторен блок и се предвиждало проучванията да се вършат в референтната лаборатория в Александровска болница.

" По какъв метод всички отделения ще влязат в тази постройка, в която в действителност няма място за това. Тя е дребна даже физически, с цел да побере всички нужни отделения за децата. Ние даже нямаме проект кои отделения ни трябват ", запита от своя страна Мария Брестничка.

Специалистите акцентират, че бъдещата педиатрична болница ще основава стандартите за лекуването на децата, заради тази причина въпросът със постройката има основна роля.

Припомняме, че преди седмица здравният министър Кирил Ананиев даде зелена светлина за градежа на педиатричната болница. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР