Бъбривите родители могат да повишат интелигентността на детето само като

...
Бъбривите родители могат да повишат интелигентността на детето само като
Коментари Харесай

Бъбривите родители са по-полезни за децата си

Бъбривите родители могат да покачат интелигентността на детето единствено като приказват, пишат Darik News по информация от Independent.

Британски учени откриха, че децата, които слушат от ранна възраст по какъв начин беседват майка им и татко им, порастват с по-добри умствени умения .
 Кралицата на розите, от която кожата ти се нуждае (вземи я с 10% отстъпка в този момент!) Edna предлага Кралицата на розите, от която кожата ти се нуждае (вземи я с 10% отстъпка в този момент!)
За проучването си учените от университета на Йорк са подслушвали общуването в домашни условия сред 107 деца на възраст от две до четири години и родителите им три дни. Родителите е трябвало да оказват помощ на децата да рисуват, копират и да извършват други задания за инспекция на умствените им качества.

Установихме, че има позитивна връзка сред количеството на думите, казани от възрастен, които децата чуват, и техните когнитивни качества. Необходими са обаче спомагателни проучвания на аргументите за тази връзка. Излагането на говора може да дава повече благоприятни условия на децата да учат, само че може и по-интелигентните деца да пресъздават повече думи, чути от възрастните в средата им ", споделят откривателите. “

Децата, слушащи доста диалози на възрастни, разсъждават по-добре, познават по-добре числата и формите.

 родители Istock

Важно е качеството на слушаната тирада. Когато родителите употребяват богат речник, децата също знаят повече думи. Освен това „ позитивното родителство “, което предизвиква любознателността и изразяването, е обвързвано с по-малко прояви на неспокойствие, настъпателност и непокорство у децата.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР