Бъбреците, както нашите, така и на нашите любимци, работят цял

...
Бъбреците, както нашите, така и на нашите любимци, работят цял
Коментари Харесай

Бъбречно заболяване при котките - причини и симптоми

Бъбреците, както нашите, по този начин и на нашите любимци, работят през целия ден, всеки ден и в никакъв случай не си почиват, само че постоянно ние не оценяваме упоритата им работа.

Те имат доста жизненоважни функции в тялото, в това число: разчистване на естествени отрови от кръвта, унищожаване на отпадъчните артикули в урината, „ преработване “ на вода посредством извличането и от кръвта, надзор на равнищата на жизненоважни електролити, производство на хормони, които управляват кръвното налягане и производството на червени кръвни кафези.

Причини за бъбречно заболяване при котките

След години упорита работа бъбреците стартират да се износват и това вреди на котешкото здраве. С течение на годините при котката, количеството дейна работеща бъбречна тъкан понижава, което води до признаци като жадност, загуба на тегло и вкус.

Причините за бъбречното заболяване при котките са: бъбречни инфекции, контузия, вродени проблеми като кисти в бъбреците, увреждане от отрови или медикаменти, инфектиране на бъбреците, рак и други котешки болести.

Признаци на бъбречно заболяване при котките

Повече пиянство на вода и уриниране, загуба на тегло, невисок вкус, повръщане, неприятен мирис при котето. Тези признаци са прекомерно общи, по тази причина в случай че забележите, че има проблем, посетете ветеринар, с цел да разберете дали в действителност се касае до признаци за бъбречно заболяване при котките.

Как се открива?

Ветеринарят най-често ще извърши физически обзор, кръвни проучвания, разбор на урината на котката и голям брой други характерни проби. Така той ще може да дефинира дали котката страда от бъбречно заболяване, в какъв стадий е и какво лекуване е най-подходящо.

Хронично бъбречно заболяване

То се управлява, не се лекува, само че това може въобще да не попречи на естествения живот на котката, в случай че казусът е овладян рано. При такива случаи се изписва профилирана диета и се предизвиква пиенето на повече вода посредством мокра храна или повече купички с вода вкъщи.

Котешки хранителни добавки

Калият изтича през бъбреците и това може да аргументи дефицит в организма на котката. Калият е значим за мускулната мощ, а дефицитът прави котката слаба или даже може да се стигне до случай, в който котето се бори да държи главата си вдигната. Добавките би трябвало да бъдат деликатно следени, защото прекалено много може да аргументи сърдечни затруднения, само че Вашият ветеринарен доктор може да ви посъветва за дозата.

 Проблеми с бъбреците при котките

Лекарства срещу киселини

Котките с бъбречни болести са предразположени към стомашни язви, които са мъчителни и понижават апетита. Налични са течни медикаменти, които покриват стомашната лигавица и усъвършенстват апетита, или специфични таблетки.

Апетитни стимуланти

Ниският вкус е прекомерно постоянно срещано събитие с напредването на нещата. Въпреки това, вашият ветеринар може да е в положение да предпише медикаменти, с цел да усъвършенства храненето на котето Ви. Инжекциите с някои витамини В или други котешки витамини също могат да оказват помощ за възстановяване на неприятния вкус.

Споделете всички терзания с Вашия ветеринарен доктор, който може да ви даде здравна позиция за нейното положение. Само Вие обаче знаете по какъв начин е тя вкъщи и тежестта на крайното решение лежи върху Вашите плещи. Обичайте своето коте и се старайте то да се усеща добре.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР