Бабите от целия Балкански полуостров се обединяват около мнението, че

...
Бабите от целия Балкански полуостров се обединяват около мнението, че
Коментари Харесай

Патладжан с кайма и кисело мляко

Бабите от целия Балкански полуостров се сплотяват към мнението, че това е едно от най-апетитните и най-приготвяните летни ястия

Необходими Продукти

● кайма - 400 г
● патладжани - 2 бр.
● лук - 1 бр.
● чушки - 3 бр.
● домати - 3 бр.
● доматено пюре - 1 к.л.
● магданоз
● сол
● черен пипер
● червен пипер - пикантен
● олио
● кисело мляко
● чесън - 3 скилидки

За соса


● олио
● червен пипер

Начин на подготвяне

Нарежете патладжаните на дебели кръгчета и ги оставете за 30 мин. в подсолена вода. След това ги запържете и от двете страни в олиото.

Нарежете чушките, лука, магданоза и настържете доматите. Сложете олио в тавата и запържете лука, чушките и каймата. Разбърквайте до подготвеност на каймата. След това прибавете доматеното пюре, доматите и оставете да се запържват всички артикули още 3-4 мин.

След което снемете от котлона, прибавете ситно нарязания магданоз, черен пипер, лютия червен пипер и солта разбърквайте добре.

Наредете запържените патладжани в тава и от горната страна разпределете сместа с каймата. В купа сложете 5-6 с.л. доматено пюре и го размийте с малко вода, изсипете го в тавата и сложете патладжаните да се пекат в авансово загрята фурна на 180 градуса.

Пекат се за към 15-20 минути. Изпечените патладжани се изкарват от фурната и се поставят в огромна паница, от горната страна се поставя по една с.л. кисело мляко с чесън и по 1 с.л. от соса.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР