Бабата на Азис, която в началото на януари обяви в

...
Бабата на Азис, която в началото на януари обяви в
Коментари Харесай

Бабата на Азис обяви, че ще умре до дни, но се случи нещо...

Бабата на Азис, която при започване на януари разгласи в телевизионно предаване, че дните й на земята са преброени и за това стремително образова трите си дъщери във гадание, освен че няма никакво желание да умира, ами лъсна дома си до искра. Прочутата ясновидка баба Станка два дни прала в двора на къщата си в Костинброд персийски килими, губери, завеси и карета за маси, написа „ Уикенд ”. Чистофайницата държала покъщнината да бъде мината с перилни препарати на ръка, с цел да се резервира по-дълго време във времето. С помощта на две дами, помагащи й в домакинстването и маркуч с вода от дворната чешма, изплакнали килимите. По-евтините проснали от към входа на улицата, тъй че клиентите на Станка да не остават с усещането, че тя е доста богата, а баровските изложили под слънцето на двора. Възрастната жена се страхувала от обири, въпреки да била сигурна, че малко на брой биха дръзнали да вземат одеялото от простора й, тъй като знаели, че с изключение на устата, е и чепата, а и кълне люто. Станка била уверена, че има доста завистници, както и черномагьосници, който имали предпочитание да й пакостят от злоба.

„ Преди няколко месеца баба Станка разгласи, че ще умира и за това бърза да съобщи дарбата си на трите щерки – Гергина, Стефка и Малина. Кълнеше се, че дните й на земята се преброени и че има странното чувство по какъв начин някаква мощ идва и я взема. Подобно чувство имала преди гибелта на сина си, който умря от рак преди няколко години. Станка знаеше какво го мъчи, опитвала се да приказва с него няколко пъти, да му дава ум какво да направи, само че той не я послушал. Така му било писано. Сега отново изпитвала сходни тягостни душевни терзания. Този път тя щяла да си върви, такова било предчувствието й. През януари сподели, че й остават броени дни, че няма нито сили, нито предпочитание към този момент да се разправя с хорските проблеми. Но минаха месеци и Станка е още жива. Припка като агне в двора на дома им. Не единствено пере килими, само че и чисти. Има места в дома им, до които не дава различен човек да припари с изключение на тя. Това са нейните олтари. Понякога излиза и на улицата. Продължава да прима хора и никого не връща. Тарифата й от години е 20 лв. за ясновидство. А в случай че би трябвало да се скапва магия или родово проклинание, нещата скачат и могат да ударят няколко стотачки ”, описват в Костинброд.

От трите й дъщери Стефка била най-добре в предсказанията. Тя владеела баене срещу боязън, напикаване, заекване при децата. На нея Станка се доверявала най-вече. Майката на Азис също имала гений да предвижда, само че го правела извънредно рядко и за хора, които са близки на сърцето й, по-скоро за забавление. Малина имала своя дългогодишна клиентела и била извънредно добра в развалянето на родови проклятия. Трите сестри твърдели, че само не са могли да оказват помощ на своя брат. Той имал свое виждане за нещата от живота и не се вслушвал в наставленията им. Разчоплил някаква бенка и белята станала – доброкачественото обучение си изродило в злокачествено...
Роднините на артиста се радват на голяма известност, откакто изпълнителят ги сподели в телевизионно предаване, където сами имаха опция да показват дарбите си една по една.

„ Това са моите три магьосници. Моите орисници . Помня, като че ли беше през вчерашния ден, по какъв начин палеха печката на двора и чакаха луната да се покаже, с цел да могат да приказват и шептят на техния, загадъчен език. Да опяват и назовават водата, в която гасяха странни предмети. Така те помагаха на ужасно доста народ. Извиваха се опашки от чакащи хора. Трудно си проправях път, до момента в който стигна до входната врата. Имаше хора със здравословни проблеми, с любовни страдания и всевъзможни несгоди. Всички се връщаха, с цел да им благодарят и носеха кутии с шоколадови бонбони ”, изясни преди време артистът, признавайки, че баба му Станка има огромна заслуга за кариерата му на артист, а пердахът, която „ ял ” като дете от нея, се оказал извънредно образователен.
Трите дами гледат в дома на Азис в Костинброд, който е напряко непретенциозен спрямо къщите на останалите ромски звезди. Всяка от сестрите си има обособена приемна. Баба Станка пък приема в пристройка до градината. Чакащите да решат проблемите й сядат на огромна маса под особено издигнат заслон. Някога в него пророчицата опъвала софри и събирала цялата рода. С днешна дата обаче не й било до веселби и купони, тъй като още жалела по сина си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР