Баба му казваше в съдебната зала, че той се разхожда

...
Баба му казваше в съдебната зала, че той се разхожда
Коментари Харесай

Задържаният за убийството в добрички парк употребявал синтетична дрога от 14-годишен

„ Баба му споделяше в правосъдната зала, че той се разхожда у дома с нож за самоотбрана ”, уточни шефът на Държавна психиатрична болница „ Карвуна ”

Задържаният за убийството в добрички парк Марин Добрев е жертва на събитията. Това съобщи за NOVA психиатърът доктор Тихомира Стилиянова. Психичното му разстройство се отключва след корист със синтетична дрога, която използва от 14-годишен. Нова експертиза единствено би удостоверила тези данни и най-хубавият вид за Добрев е настаняването му в обществено заведение под забраняване с аставник Община Добрич, счита експертът.

Първите данни за болестта на посочения за палач са от 2016 година.

08 март 2024, 11:59

Психично болен мъж намушка двама мъже в парка в Добрич, има погубен

„ Той си има налудничави мисли за ощетяване, за връзки, за надзор. Има си и халюцинации. Баба му споделяше в правосъдната зала, че той се разхожда у дома с нож за самоотбрана ”, уточни шефът на Държавна психиатрична болница „ Карвуна ”.

При многочислените му насилствени лекувания обаче не е проявявал експанзия към медиците и е връщан в обществото, в което нямало кой да се грижи за него. За благополучие, при първото му нахлуване, не съумява да рани набелязаната жертва. „ Имаме такива пациенти, които не споделят прекарванията си. Считам, че те са едни от най-опасните. Моята последна експертиза за него е от 12 февруари 2023 година Дала съм рекомендация в съда за четири месеца стационарно лекуване по Закона за здравето. Той би трябвало да има надзор върху медикаментите и по тази причина фамилната среда е доста значима ”, уточни още доктор Стилиянова.

Междувременно от Районната прокуратура излязоха с изказване, че не са били известени за второто нахлуване над Емилиян Рачев, осъществено на 25 февруари, нито за задържането и стартирането на Добрев. Едва на 27-и на обяд идва писмо от полицията. Наблюдаващият прокурор се разпорежда за търсене на обвинения и незабавното му настаняване в психодиспансер. „ Оттогава са проведени търсения на адреса, където той живее, на адреса на баба му, в прилежащите магазини, които посещава. Общо инспекциите на адреса са над 14. За страдание, до този драматичен случай не беше открит ”, уточни шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Добрич ст. комисар Цветан Пировски. По мотив убийството ще се състои цивилен митинг в сряда пред Съдебната палата в Добрич.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР