Баба Елена от сръбския град Ягодина е истинска интернет сензация.

...
Баба Елена от сръбския град Ягодина е истинска интернет сензация.
Коментари Харесай

69-годишна сръбкиня стана кулинарен влогър

Баба Елена от сръбския град Ягодина е същинска интернет сензация. 69-годишната жена трансформира ежедневното готвене в извънредно сполучлив кулинарен влог. Как и за какво десетки хиляди хора се учат да готвят бабините гозби? Вижте повече в репортажа на Джанан Дурал.


Ако се чудите какво да сготвите през днешния ден, баба Елена има отговор. Всеки ден на Youtube канала й ще откриете нова рецепта за традиционнo сръбскo ядене. Всичко почнало преди десетина години, когато разгласила в сръбски конгрес няколко предписания за домашните си сладкиши.

Възхитени от тях, хората я помолили да им каже по какъв начин да си сготвят и чорба, да вземем за пример. Понякога, с цел да покаже какво тъкмо прави, баба Елена качвала и малко клипче от телефона си. С времето решила, че е най-добре да си купи камера и да демонстрира по какъв начин готви от начало до дъно.
Баба Елена, кулинарен влогър: Когато започнах да качвам видеа в Youtube, за една година имах единствено към 1000 почитатели. И след това внезапно започнаха да се усилват. Вече са над 150 000. Имам повече от 52 млн. гледания!
Има си и правилен асистент - брачният партньор й Милан, който с изключение на, че е неин оператор, непроменяемо носи тежките пазарски торби. Перфектен синхрон, за съвършеното ядене.
Баба Елена, кулинарен влогър: Тайната ли? Тайната на всяка вкусна рецепта е обич. Любов и предпочитание да сготвиш нещо вкусно. Това е малко като поезията - стига да го почувстваш, можеш да го направиш.
Влогът бързо станал толкоз известен, че на процедура се е трансформирал в работа на цялостен работен ден. След като изпият утринния си чай, двамата съпруги отиват на пазар, след което снимат ново видео и го инсталират.

Понякога от рано сутринта до 10-11ч вечерта. 69-годишната баба Елена не крие, че да си интернет-сензация е много уморително, само че не може да си разреши да разочарова феновете си.
Баба Елена, кулинарен влогър: Всяка заран тъкмо в 8 ч чакат да видят новата ми рецепта. Ако закъснея даже с 10 минути или пък, в случай че въобще не кача ново видео, стартират да ми пишат. Защо няма рецепта? Добре ли си, бабо?
Елена печели благосклонностите с достоверния тип на своята кухня - без скъпи уреди и без комплицирани кулинарни термини. Истински бабини гозби.
Баба Елена, кулинарен влогър: Готвя вкусна, обичайната, домашна храна. Това, което съм научила от моята баба и от мама. Е, аз съм и съвременна баба и върша и по-модерни предписания.
А в края на снимачния ден, Елена и мъжът й сядат да си хапнат това, което е приготвила. Ако остане нещо, го дават на съседите или пък го изпращат на внуците в Белград - с цел да опитат и те вкусните бабини предписания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР