Азиатският технологичен гигант Samsung Electronics заяви, че очаква неговата тримесечна

...
Азиатският технологичен гигант Samsung Electronics заяви, че очаква неговата тримесечна
Коментари Харесай

Samsung печели солидно от дефицита на чипове

Азиатският софтуерен колос Samsung Electronics съобщи, че чака неговата тримесечна облага да нарасне с 53% на фона на световния дефицит на чипове, които засегна промишленостите по целия свят.

Най-големият производител на чипове за памети и смарт телефони в света предвижда оперативна облага от 11 милиарда $ за трите месеца, завършващи в края на юни, съобщи BBC. Според компанията, огромното търсене на чипове за памети компенсира по-слабите продажби на устройства, заради дефицита на съставни елементи.

Преди година, през първите няколко месеца от пандемията, Samsung записва спад в продажбите на артикули като телефони и тв приемници. Оттогава насам обаче търсенето на електронни съставни елементи набъбна, защото хората заживяха повече онлайн. Това бе предизвикателство за производителите на чипове.

Ако прогнозните данни на Samsung бъдат доказани по-късно този месец, когато излязат формалните финансови резултати, това ще бъде най-голямата облага на корейския производител за второ тримесечие от 2018 година насам.

През последните месеци чипмейкърите имаха впечатляваща опция да усилят цените, поради настаналата рецесия с доставките, засегнала всички промишлености в световен мащаб.

През март изпълнителният шеф на Samsung Кох Донг-Джин сподели пред акционерите: „ Има сериозен дисбаланс сред търсенето и предлагането на чипове в ИТ бранша в международен мащаб ”. Тогава стана ясно още, че компанията работи с задгранични сътрудници, с цел да отговори на търсенето.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР