Азиатският сегмент на петролния пазар започна седмица под силното въздействие

...
Азиатският сегмент на петролния пазар започна седмица под силното въздействие
Коментари Харесай

След нападението срещу Израел: Петролът скочи с над 5%

Азиатският сегмент на петролния пазар стартира седмица под мощното влияние на новините от Израел. На фона на продължаващата война в Европа, в този момент и ескалиращият спор в Близкия изток раздрусва пазарите, осведоми Ройтерс. 

И двата водещи петролни сорта по-рано през днешния ден нарастнаха с над 5 на 100, тъкмо в миг когато цените бяха почнали да отстъпват. Държавните облигации на Съединени американски щати, всекидневно несъмнено леговище за активи по време на рецесии, също устойчиво покачиха доходността си, въпреки че водещата азиатска борса - Токийската, през днешния ден е затворена поради формален празник. 

Към 08:30 часа българско време сортът Брент, който е референтен за Европа се котира за 87,40 $, което е покачване с 2,82 $ или 3,33 на 100. 

Американският лек недопечен нефт доближи 85,76 $ за барел, поскъпвайки с 2,97 $ или 3,59 на 100. 

Анализаторите обмислят затрудненията, до които може да докара спорът сред Израел и Хамас, какъв брой дълго може да продължи той и дали в него ще бъдат въвлечени и други.

Решаващо значение ще бъде реакцията на Съединени американски щати и Израел по отношение на Иран, поради поддръжката на страната за Хамас. Вестник WSJ заяви, че Техеран е оказал помощ на придвижването да възнамерява офанзивите, въпреки задачата на Иран в Организация на обединените нации да съобщи през вчерашния ден, че страната не е съпричастна към събитията.

Друг риск е дали Иран може да се опита да наруши превоза на черно злато през Ормузкия пролив, откъдето минават 15-20% от международните доставки. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР