Азиатските борсови индекси записаха понижения днес - на фона на

...
Азиатските борсови индекси записаха понижения днес - на фона на
Коментари Харесай

Щатският лек суров петрол поевтиня с 0.2%, до 66.67 долара за барел

Азиатските борсови показатели записаха намаления през днешния ден - на фона на повишеното напрежение към международната търговия, до момента в който валутните пазари бяха разлюлени от разпродажбите при рублата, откакто Съединени американски щати наложи нови наказания на Русия, а икономическите опасения доведоха до ново обезценяване на турската лира.
От Вашингтон оповестиха, че ще наложат нови наказания, тъй като са определили, че Москва е употребила нервно паралитично вещество против някогашен съветски сътрудник и неговата щерка във Англия, което Кремъл отхвърля.
Вчера рублата падна до най-ниското си равнище от края на 2016 година, достигайки 66.7099 рубли за $.
В същото време турската лира се обезцени до най-ниското си равнище по отношение на $, откакто на срещата сред турската делегация и представители на администрацията на Доналд Тръмп не бе позволен дипломатическия спор към задържането в Турция на американски свещеник.
Лирата се разменяше на равнище от 5.5700 по отношение на $, откакто преди този момент падна до рекордно дъно.
Днес турският финансов министър Берат Албайрак се чака да показа най-новия проект за стопанската система на страната.
Проблемите при валутите на разрастващите се страни и напрежението към международната търговия поддържаха $ през вчерашния ден, само че през днешния ден той остава съвсем без смяна.
Доларът се търгува без изменение по отношение на еврото, до момента в който доларовият показател, който следи представянето на $ по отношение на кошница от шест други съществени валути, нараства с 0.1%, до 95.613 пункта.
Лихвите по щатските държавни облигации също се намалиха. Лихвата по 10-годишните бумаги бе на равнище от 2.9276%, откакто през вчерашния ден затвори на 2.935%.
Азиатско-тихоокеанският борсов показател на MSCI губи 0.3% през днешния ден.
Японският Nikkei падна с 0.5%, макар изнесените данни, че стопанската система на страната регистрира по-голям растеж от упования в размер на 1.9% за второто тримесечие.
Вчера Уолстрийт не съумя да зададе посоката на азиатските пазари за през днешния ден, откакто Dow Jones се намали с 0.29%, S&P 500 изгуби 0.14%, а Nasdaq Composite добави минималните 0.04%.
При суровините щатският лек недопечен нефт поевтиня с 0.2%, до 66.67 $ за барел, до момента в който петролът от сорта брент губи 0.3%, до 71.88 $ за барел.
Златото нарастна, като спот цената на метала набъбна с 0.1%, до 1 212.96 $ за тройунция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР