Азиатските борсови индекси са на път да приключат седмицата с

...
Азиатските борсови индекси са на път да приключат седмицата с
Коментари Харесай

Азиатските капиталови пазари приключват седмицата с понижения

Азиатските борсови показатели са на път да приключат седмицата с намаления, откакто в няколко следващи дни вероятността за нападателни световни нараствания на лихвените проценти ускори паниките на вложителите. най-сетне стартира да раздрусва вложителите.

В Азия и тихоокеанския район необятният бенчмарк MSCI Asia Pacific остана постоянен тази заран, само че на седмична база бележи спад с към 1.5%. Японският Nikkei 225 отстъпи с 0.2% в петък, с цел да доближи седмична загуба от близо 3%.

Късно нощес показателите на Уолстрийт записаха леки покачвания, само че от началото на тази седмица те също са "на алено ", като най-силно (с 2.5%) за този интервал отстъпва софтуерния Nasdaq Composite.

Федералният запас на Съединени американски щати разгласи, че е подготвен да стартира да редуцира своя баланс от май и възнамерява покачване на лихвите с 50 базисни пункта едновременно, с цел да се ограничи галопиращата инфлацията.

Войната в Украйна провокира "ударна вълна " посредством цените на суровините, а продължителните вреди по веригите за доставки, провокирани от пандемията, ускоряват още повече възходящия напън върху потребителските цени и способстват за чувството за огромна смяна в трендовете.

Рискът от победа на крайнодясната Марин Льо Пен на президентските избори във Франция този уикенд разтревожи европейските вложители.

На валутните пазари еврото се намали до едномесечно дъно от 1.0858 по отношение на щатския $ в утринната търговия. Доларовият показател, който мери курса на "зелените пари " по отношение на кошница от шест съществени валути, доближи съвсем двугодишен връх от 99.904 в петък сутринта.

Японската йена е покрай най-ниските си равнища от няколко години насам и се търгува на равнище от 124.23 йени за $.

Фючърсите на американския лек недопечен нефт регистрираха лек растеж от 0.2% до 96.20 $ за барел, а тези на сорта брент се търгуват на равнище от малко над 100 $ за барел. За седмицата "черното злато " загуби 5% от цената си.

На пазара на криптовалутите биткойнът добави 0.5% към цената си за последните 24 часа до равнище от 43 620 $ за брой, само че на седмична база най-популярната цифрова валута бележи намаляване от 2.6 на 100.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР