Азиатските акции поевтиняват в ранната търговия днес, като инвеститорите вземат

...
Азиатските акции поевтиняват в ранната търговия днес, като инвеститорите вземат
Коментари Харесай

Азиатските акции последваха Уолстрийт надолу, петролът поскъпва

Азиатските акции поевтиняват в ранната търговия през днешния ден, като вложителите вземат образец от волатилната сесия на Уолстрийт през вчерашния ден, до момента в който цените на петрола се покачват след спада през предходната седмица.

Петролът продължи да нараства, като вложителите към момента слагат опасенията към забавянето на икономическия напредък против тези за изгубеното предложение на съветски нефт на фона на глобите поради спора в Украйна.

"Поредица от вести за лимитираното предложение поддържа цените на петрола, " съгласно анализатори от Commonwealth Bank of Australia, представени от Ройтерс. "Политически проблеми може да лимитират предлагането от страна на няколко второстепенни производителя на нефт, като Еквадор и Либия. Имаме и предложение на страните на Г-7 за слагането на таван на цената на съветския нефт. "

В ранната азиатска сесия азиатско-тихоокеанският показател на MSCI отчиташе намаляване от 0.7%. Индексът губи 3.8% от началото на месеца. E-mini фючърсите на щатския показател S&P 500 нарастват с 0.27%.

Австралийският главен показател отчиташе покачване от 0.25%, до момента в който японският Nikkei набъбна с 0.5%.

Индексът на китайските сини чипове CSI300 губеше 0.4 по-рано денем, а хонконгският показател Hang Seng отвори с намаляване от 0.36%.

Вчера щатските показатели завършиха една волатилна сесия с леки намаления. Основните щатски показатели изгубиха позиции, откакто по-рано денем отчитаха растеж, като слабостта пристигна от сензитивните на промени в лихвените проценти компании, като Amazon.com Inc, Microsoft Corp и Alphabet Inc.

Индексът Dow Jones Industrial Average през вчерашния ден се намали с 0.2%, S&P 500 изгуби 0.30%, а софтуерният Nasdaq Composite затвори с 0.72% надолу.

Цените на петрола се покачиха, откакто страните от Г-7 дадоха обещание да затегнат хватката към съветските финанси с нови наказания, които включват проект за слагане на таван на цената на съветския нефт.

Щатският лек недопечен нефт нарастна с 0.99% до 110.65 $ за барел, до момента в който брентът се оскъпи до 116.22 $ за барел.

Доходността по щатските 10-годишни държавни облигации за последно беше на равнище от 3.1847%, откакто през вчерашния ден затвори на 3.194% в Съединени американски щати. Доходността по двегодишните скъпи бумаги докосна 3.0974%, спрямо равнището си на затваряне от 3.123% от през вчерашния ден.

Щатският $ също по този начин поевтинява по отношение на другите съществени валути на фона на упованията на вложителите по отношение на инфлацията и покачванията на лихвите. Доларовият показател, който следи представянето на $ по отношение на шест други съществени валути, регистрира намаляване до 103.91.

Златото поевтинява леко, като спот цената на метала отстъпва до 1 824.28 $ за тройунция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР