Азиатските акции бележат понижения в първата борсова сесия за седмицата

...
Азиатските акции бележат понижения в първата борсова сесия за седмицата
Коментари Харесай

Доларът поскъпва рязко заради очакване за повишение на лихвите

Азиатските акции бележат намаления в първата борсова сесия за седмицата на фона на възходящия риск от по-агресивни покачвания на лихвите в Съединените щати и Европа, който тласна доходността на облигациите и курса на $ внезапно нагоре.

Предупреждението на ръководителя на Федералния запас Джеръм Пауъл за идната „ болежка “, обвързвана с нуждата от ограничение на инфлацията попари очакванията, че централната банка ще се притече на помощ на пазарите, както постоянно е правила в предишното.

Изабел Шнабел от Европейската централна банка съобщи през уикенда, че паричните регулатори в този момент би трябвало да работят уверено, с цел да се борят с инфлацията, даже в случай че това тласне техните стопански системи в криза.

Лихвените фючърси все още правят оценка възможностите Фед да увеличи лихвите със 75 базисни пункта през септември на към 64%. Очаква се те да доближат връх в диапазона 3.75 - 4%.

Решението на институцията евентуално ще зависи в огромна степен от това какво ще покажат данните за заетостта през август, които ще бъдат оповестени този петък. Анализаторите чакат умерено нарастване от 285 000 работни места след мощния растеж от 528 000 през юли.

Ястребовото обръщение на Пауъл наподобява не беше това, което Уолстрийт искаше да чуе и фючърсите на S&P 500 паднаха с още 1.1%, откакто изгубиха съвсем 3.4% в петък.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР