Аз започнах като боксьор и имам отношение към физическите роли.

...
Аз започнах като боксьор и имам отношение към физическите роли.
Коментари Харесай

Лиъм Нийсън: Секс символ на 65? Защо не

Аз започнах като боксьор и имам отношение към физическите функции. Бях порядъчен боксьор, само че в никакакъв случай не бях нещо особено

Сценарият на кино лентата за Марк Фелт ми подсети за моето израстване в размирния Белфаст. В мен още веднъж изплува това чувство, което се поражда, когато осъзнаеш, че не знаеш на кого да вярваш


Да снимаш екшъни е необикновено занимателно. Преследванията, побоищата, каскадите, детонациите – това е необикновен ваучър. Като детска игра за пораснали. Трябва да кажа, че се усещам необикновен късметлия, че толкоз доста хора желаят да вземам участие в техните екшън планове, а и ми оферират доста пари

 20_3  20_1  21_3  21_4  20_4  20_5  21_2  21_1
На 65 години Лиъм Нийсън е в топ форма – в очите му се чете по едно и също време горест и убеденост, придвижванията му са елегантни и внушителни, наличието му продължава да зарежда пространството с електричество, а кариерата му носи аромата, опиата и апетита за още завоевания.

Нийсън има една от най-интригуващите актьорски траектории в света на седмото изкуство. Той се популяризира като централен трагичен реализатор в съществени исторически стенописи, мина гладко на територията на поддържащите функции в епични авантюристичен и фентъзи мегапродукции, а преди 10 години ненадейно даже и за него завладя на абордаж боледуващия екшън род и от този момент култивира облика на недопечен екранен алфа-мъжкар

Преходът от “Списъкът на Шиндлер ” през “Небесно царство ” до “Твърде персонално ” оформя впечатляваща професионална арка. Нийсън е един от дребното артисти в англоезичния свят, които са в положение да се наложат като водещи екшън звезди след 55-годишна възраст. Днес той се придвижва в света на детонациите, преследванията, пребиванията на неприятни и коравите закани за ритване на задници, като някаква аристократична версия на Ван Дам и Сегал. Нийсън обогати и уплътни жанра на престрелките и тупалките с пълнокръвна, триизмерна актьорска техника.

За задачите на един от новите филми, в които взе участие – биографичната драма Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House – той реши да се завърне към сериозната страна на актьорското майсторство.


– Мистър Нийсън, по какъв начин успяхте да уловите и предадете есенцията на Марк Фелт – именития сътрудник на ФБР, който играете в новия си филм?


– За Марк Фелт са писани доста неща, само че не всичко дава опция да се надникне надълбоко в характера на този толкоз невероятен човек. За да се приготвя за ролята, аз използвах помощта на специфичен помощник по изследването. В уеб сайтове за видеосподеляне като YouTube също има доста забавни неща, свързани с Фелт. За мен в действителност беше значимо да проведа съществено проучване, с цел да мога да се превъплътя в облика с нужната доза убеденост, осведоменост и достоверност.

– Филмът за Фелт съставлява и пътешестване през забавни времена от американската история като аферата Уотъргейт. Беше ли ви забавно да се върнете в предишното с този план?


– О, да. Абсолютно – в процеса на изследване аз стъпих в дълбочината на историческия интервал и усетих размаха на събитията. Тази история за подмолни игри и интриги в света на политиката, ФБР и другите специфични служби ми подсети за моето израстване в размирния Белфаст. В мен още веднъж изплува това чувство, което се поражда, когато осъзнаеш, че не знаеш на кого да вярваш. Властта лъже, фигурите на престижа, облечени в институционално въздействие, се оказват единствено лицата на една подправена фасада. Държавниците мислят, че са над закона – какъвто е случая с Ричард Никсън, който преглеждаме и във кино лентата.

– Водихте ли диалози с дъщерята на Марк, Джоан, която е изиграна във кино лентата от младата и обещаваща актриса Майка Монро?

– Аз не, само че Питър – режисьорът на кино лентата – се срещна с нея. Интересът към историята се зародил в съзнанието на Питър точно откакто веднъж той попаднал на изявление с нея за “Венити феър ”. Тогава той даже се срещнал със самия Марк Фелт, който тогава към този момент бил на напреднала възраст – над 90-годишен.

– Имаше ли нещо, което Ви изненада в облика на Марк Фелт?


– Изненада ме неговата отдаденост на фамилията – привързаността му към брачната половинка и щерка му. Също по този начин и умеенето, с което той и сътрудниците му са успявали да разделят работата си, да сортират случаите, да подходят към тях трезво, професионално и с внимание към детайла. Фелт се е гордял с наследството, с Хувър, с ФБР. Службите са атакувани непрекъснато, в доста случаи изцяло справедливо, само че аз желая да имам вяра, че в последна сметка те пазят нашата сигурност.

– Трудно беше да изиграете действителна историческа фигура с подобен храбър ореол?


– Не желаех да го представям като воин във всяка обстановка. Нямах желанието да представям персонажа като 100% позитивен и сантиментален. Той е бил доста упорит човек. Бил е прочут във ФБР с прякора “Торпедото ”, който алармирал неговата воля да премине през всяка обстановка, с цел да напредне и да излезе победител. Мисля, че след гибелта на Хувър той е изпитал известна мъка от събитието, че сътрудниците му го подценяват и не го вършат новия началник на ФБР. Всички тези елементи ме мотивирах да се опитам да изградя един жизнерадостен и нюансиран персонаж, а не просто едноизмерен супергерой.

– През последните няколко години претърпяхте трагична актьорска промяна и се превърнахте в една от най-горещите екшън звезди на планетата. Как гледате на новата си избухлива известност?


– Да снимаш екшън и необикновено занимателно. Преследванията, побоищата, каскадите, детонациите – това е необикновен ваучър. Като детска игра за пораснали. Трябва да кажа, че се усещам необикновен късметлия, че толкоз доста хора желаят да вземам участие в техните екшън планове, а и ми оферират доста пари. Никога не съм се взимал прекомерно съществено като артист. Не съм от тези реализатори, които непременно копнеят да играят Хамлет и Крал Лир.

Освен това аз започнах като боксьор и имам отношение към физическите функции. Бях порядъчен боксьор, само че никога не бях нещо особено. Нямах капацитета, морала и дисциплината да стана популярен спортист. Но имах задоволително дисциплинираност и мотивация да ставам рано четири дни седмично и да упражнявам с другари в продължение на два часа и половина. И дано ви кажа – това бяха тежки и корави тренировки, които ми дадоха доста и в този момент ми оказват помощ в екшън функциите. И до през днешния ден упражнявам постоянно и виждам да съм във форма.

– Редовно попадате в описи на влиятелни списания за най-секси мъже на планетата. Какво е отношението Ви към сходни ранглисти?

– Винаги се хваля, само че в никакъв случай не ги взимам насериозно. Не бих се определил като секс знак. На моите години считам, че съм с изминал период на валидност в това отношение. От друга страна виждам да съм във форма, спортувам и нямам нищо срещу да попадам в такива ранглисти. Със сигурност не стачкувам. Секс знак на 65? Защо не.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР