Аз се оказах лошото ченге и влязохме в разменени роли

...
Аз се оказах лошото ченге и влязохме в разменени роли
Коментари Харесай

Николай Денков: Аз се оказах лошото ченге

" Аз се оказах неприятното ченге и влязохме в разменени функции - аз желая децата на учебно заведение, а не могат да влязат, тъй като е нарушена заповедта на министъра. Ние би трябвало да оправим връзките сред институциите ". Това съобщи служебният министър на образованието акад. Николай Денков пред Българска национална телевизия.

Денков репликира задочно здравния си сътрудник д-р Стойчо Кацаров, който успя да извърти през вчерашния ден (9 декември) нещата по този начин, че да трансферира отговорността за проблемите с тестванията за ковид при учениците на МОН.

На въпроса има ли напрежение сред него и здравният министър доктор Стойчо Кацаров, Денков отговори:

" Основното е, че породиха напрежение сред родителите и учителите. Това, което не би трябвало да се случва е да се споделя, че проби има и децата потеглят на учебно заведение, няколко пъти се случи от Министерството на здравеопазването. В петък всички научават, че децата в понеделник потеглят на учебно заведение, а ние нямаме проби и аз се оказвам неприятното ченге, което споделя " но няма да вървят децата ви на учебно заведение ", тъй като другояче ние нарушаваме заповедта на министерството на опазването на здравето ", сподели проф. Николай Денков.

Ние би трябвало да оправим връзките сред институциите, няма значение кои са министрите, т.е. когато се взимат решения за нашата система, първо да има представител на разискванията, с цел да споделя какви ще са следствията и вотро, не би трябвало да се вършат промени от през днешния ден за на следващия ден. Това е недопустимо, добави министърът.

Ако нямаме тежка вълна през идната календарна година - февруари-март, тогава удължение на образователната година не се чака. Ще има спомагателни седмици за подкрепяне на учениците, само че са таргетирани - там където има съответни проблеми, сподели още проф. Денков
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР