Аз съм за по-твърди мерки и процентът заети легла от

...
Аз съм за по-твърди мерки и процентът заети легла от
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев за новите мерки на кабинета: Леглата не лекуват. Аз съм за по-твърди правила!

Аз съм за по-твърди ограничения и процентът заети кревати от 80 на 100, избран от кабинета за въвеждане на по-сериозни ограничения е висок. Но ще би трябвало да се има и поради броят на личния състав, който е карантиниран. Защото леглото не лекува. Когато има по-голям % карантинирани медицински лица, тогава би трябвало също да се покачат ограниченията, само че това на никое място не ги чух. Така разяснява новите ограничения на държавното управление шефът на болница " Св. Екатерина " проф. Генчо Начев.

За последната седмица шест лекари се карантинираха, двама дадоха позитивен тест, другите са контактни. Лекарите са изложени на по-голям риск, тъй като се срещат нерекъснато с ковид-болни. Всичките шестима са имунизирани и популярност Богу и болните го карат леко, всеки ден се чуваме. Моят заместител, професор, е с бустерна доза отпреди месец, уточни Начев.

Ваксините оказват помощ да се изкара по-леко болестта, никой не споделя, че защищават на 100%. От 480 неимунизирани, лекувани при нас, към 30 на 100 са умряли, уточни професорът.

От 30 разкрити кревати, 27 бяха заети до тази заран, изясни той.

Не имам вяра да има доктор, който да вижда, че пациентът има риск да почине идващия ден, да не го одобри, уточни той във връзка плановите интервенции.

Така може да се реагира във всички специалности на медицината. Има показания, които би трябвало да се преценят самостоятелно. Постковид синдромът удря сърцето доста съществено, може да се стигне до инфаркт, акцентира той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР