Аз съм виждал пияници с мъдрост в очите. И леки

...
Аз съм виждал пияници с мъдрост в очите. И леки
Коментари Харесай

„Има само едно хубаво нещо в живота и това е любовта.

„ Аз съм виждал пияници с мъдрост в очите. И леки дами с чисти лица. Познавам мощни хора, които са ридаели безутешно. И слаби, които носят кръста си. Не отсъждайте за нещо, в което не сте сигурни. Не обещавайте, в случай че сте решили да излъжете. Не проверявайте, когато към този момент сте се доверили. И не подарявайте нещо, планирайки да си го вземете назад. ”

„ Животът е рид. Докато се изкачваш, гледаш върха и се чувстваш благополучен. Качването е постепенно, само че слизането бързо. На вашата възраст човек се чувствува щастлив. Надява се на толкоз неща, които прочее не се сбъдват в никакъв случай. На моите години човек не чака нищо към този момент... с изключение на гибелта. ”

„ Защо страдаме по този начин? Сигурно тъй като сме родени да живеем повече с плътта, а не с духа; почнали сме обаче да мислим и оттова идва несъразмерността сред нашия пораснал разсъдък и неизменимите условия за живота ни. ”

„ Аз обичам единствено една единствена жена - Непознатата, Дългоочакваната, Желаната - тази, която ще владее моето сърце, още невидима за очите; тази, която аз надарявам в фантазиите си с всички съвършенства, за които мога да се сетя!... ”

„ Има единствено едно хубаво нещо в живота и това е любовта. “

„ Великите мозъци, които са здрави, в никакъв случай не са считани за гении, до момента в който тази възвишена подготовка е употребена за мозъци, които не са толкоз впечатляващи, само че са допрени от лудостта. ”

„ По-добре да бъдеш трагичен в любовта, в сравнение с трагичен в брака, само че някои хора съумяват да реализират и двете. ”

„ Който не почита себе си е трагичен, а този, който е прекомерно блажен — малоумен. ”

„...Любовта не е безконечна. Хората се събират и се разделят. Но когато връзката се проточи..., тя се трансформира в извънредно задължение. ”

„ Мъжът, преодолял продължителната женска опозиция, цени не добродетелите на дамата, а личната си непримиримост. ”

„ Колко цялостен с обаяние щеше да е животът, в случай че можехме да се доверим изцяло един на различен! ”
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР