Аз съм в постоянна връзка с ресторантьорите, чуваме се по

...
Аз съм в постоянна връзка с ресторантьорите, чуваме се по
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Ако заведенията отворят, ще бъдат глобени

Аз съм в непрекъсната връзка с ресторантьорите, чуваме се по няколко пъти дневно с тях, участваме в срещи. Абсолютно съм осведомен, вършим всичко допустимо да отговорим на настояванията им. Това съобщи в утринния блок " Денят стартира " по Българска национална телевизия министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

Готов съм да открием един отворен кабинет за бизнеса в министерството, тъй че те да са дружно с нас и да са осведомени за всяка една стъпка, акцентира министър Борисов. По думите му, от управляващите се търси баланс - да се резервира здравето на хората и по едно и също време да имаме постоянна стопанска система.

Мерките потвърдиха, че България се оправя и от икономическа, и от здравна позиция доста добре, счита министър Борисов.

Той призна, че има справедливи тематики, по които се дискутира интензивно с бизнеса.

Интервенцията сега действително е към милиард и половина, и още към половин милиард са в ход, изясни министърът по отношение на финансовото подкрепяне по икономическите ограничения на страната за справяне с пандемията.

Има минимални забавяния, които са от справедлива позиция, тъй като администрацията би трябвало да обработи хиляди заявки, хиляди банкови кодове, айбани. Към момента сме подкрепили над 300 000 работни места, а общо компаниите са към 50 000 и това е един голям размер на работа.

Така че, по тази причина поканвам бизнеса да бъде дружно с нас, да взимаме дружно решения. Политиката, която прилагаме, е да стигнем до всяка една компания. Стремим се да не остане неподпомогнат бизнес, безапелационен е министърът.

Средствата по мярката 60 на 40 са до края на септември. Мерките, които минават през ББР за безлихвени заеми за физически лица и компании с облекчени условия за кредитиране, ще работят доникъде на годината, само че смятам, че имаме задоволителен запас и те да бъдат удължени до септември, сподели още Борисов.

В Бюджета за 2021 година са заложени и още нови ограничения. Очакваме задвижване по линия на износа и вложенията, и се надяваме да осъществяваме стопански напредък от към 3-4% през 2021 г, предвижда министърът на стопанската система.

На въпрос дали в случай че заведенията отворят на 1 февруари в символ на митинг, ще бъдат санкционирани, Борисов съобщи: във всяка една стопанска система, народна власт, би трябвало да се съблюдават законите, разпоредбите, в тази ситуация те са такива.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР