Аз съм убеден, че бюджетът в края на краищата ще

...
Аз съм убеден, че бюджетът в края на краищата ще
Коментари Харесай

Убеден съм, че бюджетът ще бъде приет и ще бъде реалистичен, каза премиерът Николай Денков

Аз съм уверен, че бюджетът в края на краищата ще бъде признат и ще бъде реален. Това сподели министър-председателят акад. Николай Денков в ефира на предаването " Неделя 150 " по Българското национално радио. Денков разяснява, че една от незнайните е заплащането по Плана за възобновяване и резистентност дали ще е тази или идната година.
 
Относно коментара на Бойко Борисов, че това, което може да извади ГЕРБ от ръководството, е корупцията и бюджетът, Денков разяснява, че се надява след изборите ГЕРБ фактически да влязат в този работен режим, от който всички имат потребност и засяга работата по бюджета за идната година и конституционните промени. Това, което е значимо, което съм споделил на министъра на финансите, е да направи допустимо най-хубавия бюджет, който той може да сглоби с доходи и разноски, които са реалистични.
 
Денков разяснява въпроса за недостига и неизпълнението на приходната част. Той увери, че няма никаква заплаха отвън границите на трипроцентния недостиг. Трябва да се подходи експертно, съобщи Денков. Относно целите на ГЕРБ-СДС за инфраструктурата и за общините, Денков акцентира, че бюджетът за финансови разноски, който се предлага за идната година е с 50 % по-голям от тазгодишния, приказваме за 12 милиарда лева, което е голямо нарастване на бюджета за финансови разноски. Твърденията, че някой подценява финансовите разноски, са изцяло погрешни, доави министър-председателят. По отношение на частта за общините, ние имаме фонд от 1 милиарда лева, който е очакван, какъвто фонд не е имало до момента. Твърденията, че няма средства за общините, също са погрешни. Тези средства би трябвало да се одобряват от общините, когато има съответни планове, добави Денков. 
 
Относно отчета на Центъра за проучване на демокрацията, в който се твърди, че експорт на горива от България, създадени от съветски нефт, е съдействал за 1 милиарда евро доходи за Кремъл, Денков съобщи, че е ясно държавното управление е изразило поддръжка европейският основен прокурор Лаура Кьовеши, която бе на посещаване в България и се срещна с Денков, да поеме контрола върху спазването на глобите за съветския нефт, наложени от Европейски Съюз.
 
Денков съобщи, че е изготвил искова молба, която ще подава в понеделник. Ще осъждам Делян Добрев, съобщи Денков и добави, че Делян Добрев ще влезе в съда, с цел да се изяснява за тези лични нападки. Внимателно прочетох отчета, в него има доста внушения, които допускат, че нещо може би се е случило, само че по думите на премиера те се основават на информация, която не е вярна.
 
Според него в случай че се реализа предлагането за тридневна анулация на дерогацията, каквото предложение към този момент е импортирано от народния представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, ще се осъществя сюжетът, който е докладван от Съвета по сигурността за липса на задоволително петрол за рафинерията, която доста бързо ще изчерпи запасите си и горивата ще нарастнат неимоверно. Всичко това е доста ясно написано в отчети, които пристигнаха в Съвета по сигурността, уточни Денков. По думите му по тази причина държавното управление ще упорства за поетапен преход - до края на септември следващата година, с цел да премахнем този риск към страната, добави той. 
 
Относно изказванията за " сглобката " и неналичието на поддръжка за държавното управление, учен Николай Денков разяснява, че не се отхвърля елементарно и има висок предел на целеустременост, тъй като желае да реализират задачите, сложени в управническата стратегия и да наваксат със задания, по които са изостанали. Ако тръгне изкривено ГЕРБ в това, което поддържа, ще се обезсмисли моят престой тука, съобщи той. Денков изясни, че би си тръгнал и в случай че Народното събрание одобри бюджет, който е неосъществим от държавното управление, както и в случай че ГЕРБ кажат - не желаеме това държавно управление. Аз нуждая се от тяхната поддръжка, ние би трябвало да работим дружно, съобщи Денков. 
 
Относно желаната от него оставка на ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност " по отношение на отчета, който стана причина за анулация на машинния избор преди първия тур на изборите, Денков акцентира, че желае на поста човек, на който може да има доверие, тъй като по Конституция, той  дава отговор за тази работа. Г-н Тончев има защо да бъде отхвърлен и президентът го знае доста добре, сподели Денков. 
 
Относно вота на съмнение към държавното управление, плануван за тази седмица, Денков акцентира, че в главната си част този избор на съмнение няма никаква основа.
Относно връзките със силите в Народното събрание, подкрепящи държавното управление - ГЕРБ-СДС, Денков сподели, че те имат детайли на съдружно съглашение, защото и ГЕРБ-СДС са взели участие в писането на управническата стратегия, която са допълнили. Да се правиш, че нямаш отношение към този развой, е най-малкото неточно, разяснява министър-председателят. Той акцентира, че това, което липсва, е механизъм, с който да се вземат значимите решения. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР