Аз съм се влюбил в театъра, не в киното или

...
Аз съм се влюбил в театъра, не в киното или
Коментари Харесай

Константин Еленков: Не съм актьор заради слава и пари, кауза е

Аз съм се влюбил в театъра, не в киното или в малкия екран. Не съм артист, с цел да преследвам популярност и пари. Актьор съм, тъй като за мен това е идея, която съм съм " съградил " в театъра още от дете. 

Това сподели в изявление пред " Фокус " артистът Константин Еленков по отношение на изборът си да се осъществя на театрална сцена пред опцията в киното.

" Бих желал в действителност да съм част от онази гражданска война, оня протест в изкуството, за който все се приказва. Трябва да има протест в изкуството и мисля, че ще го доведем единствено и само през упоритостта на това да останем в театъра, да останем в България. Това, което желая и виждам съгласно мен е в театъра ", разяснява артистът.

Припомняме, че макар своите 27 години, Константин към този момент може да се похвали с основни функции в постановки като " Калигула " и " Бащата " за Народния спектакъл, както и с постановките " Одисей ", " Коприна ", " Майстори ", " Солунските съзаклятници " и още доста други към пловдивския трагичен спектакъл.

По отношение на това с какво би се занимавал, в случай че не с актьорство, той дава отговор, че за него е съвсем невероятно да не се занимавам с това.

" Почти беше невероятно да не се занимавам с това. Но в случай че изчезне от света, постоянно съм казвал, че с огромно наслаждение бих бил антиквар. Много обичам остарели движимости, такива с история. Бих се радвал да си имам някакво мистериозно, свито в безистен магазинче и да си заставам обсипан с някакви красиви предмети ", добави той. 

Цялото изявление на Константин Еленков пред Велизара Ангелова можете да откриете в секцията " Интервю " на " Фокус " малко по-късно.

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР