Аз съм санкциониран заради това, че съм участвал в обсъждане.

...
Аз съм санкциониран заради това, че съм участвал в обсъждане.
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров за глобата му от КПКОНПИ: Разбрах за това от Фейсбук

Аз съм глобен поради това, че съм взел участие в разискване. Това е план на разпоредба, който не е признат, не е обнародван, той не е породил правни или в действителност последствия. Няма по какъв начин да е облагодетелствал който и да е, тъй като не е признат. Това сподели в предаването " Лице в лице “ някогашният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров по отношение на санкцията, наложена му от КПКОНПИ поради спор на ползи.

Той добави, че въпреки това – това е разпоредба, която касае активността на клиничните лаборатории, а Центърът за отбрана на правата в опазването на здравето, на който той е бил ръководител – не е клинична лаборатория.

По думите му партия ГЕРБ си отмъщава по този метод.

" Затова, че разкрих цялата неплатежоспособност на водената от тях здравна политика. Разкрих доста огромни корупционни схеми в огромни столични лечебни заведения “, сподели той.

Според него КПКОНПИ дълги години се употребява като бухалка.

" В случая тя се употребява за бухалка по отношение на мен, тя се управлява от ГЕРБ и няколко стопански кръга “, означи той.

Кацаров добави, че това, което е обсъждано, не касае външната оценка на качеството, а касае активността на клиничните лаборатории.

Той разясни, че е схванал за решението на КПКОНПИ от " Facebook “ и, че то не му е връчвано. Значи човек би трябвало да бъде компрометиран в общественото пространство без да може да се отбрани, разяснява Кацаров.

Той беше безапелационен, че ще апелира решението. 

По думите му орган като КПКОНПИ не би трябвало да съществува. Ако имаме работеща правосъдна система, няма да имаме потребност от КПКОНПИ, съобщи той. 

Стойчо Кацаров разясни, че президентът не го е канил за поста на здравен министър и добави, че властта не го интересува.

" Интересува ме здравната система и това, че тя би трябвало да се промени значително. Почти всичко би трябвало да се промени в здравната система. Последните 10 години тя беше превърната в една корупционна дупка “, добави той.

По отношение на детската болница той сподели, че е разкрил злоупотребите с плана на ГЕРБ и всички доказателства са предоставени на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР