Аз съм подготвил моето писмено становище към президента Румен Радев

...
Аз съм подготвил моето писмено становище към президента Румен Радев
Коментари Харесай

Секретарят на Радев за мотивите на Денков да иска оставката на шефа на ДАНС: Нефелни и смешни

„ Аз съм подготвил моето документално мнение към президента Румен Радев с негативно мнение, т.е. да не бъде подписана оставката на ръководителя на ДАНС. ”

Това разгласи във вторник заран по Нова тв Димитър Стоянов, някогашен длъжностен боен министър и секретар по сигурността на Радев сега. 

Премиерът Николай Денков публично изиска оставката на шефа на ДАНС Пламен Тончев поради хаоса основан към машинното гласоподаване на локалните избори след отчет на организацията, който се появи в петък преди първия тур. Досега обаче Радев мълчи и не дава единодушие Тончев да бъде махнат от поста си.

Стоянов през днешния ден нарече мотивите, които са посочени от министър-председателя в настояването за отстраняването на ръководителя на ДАНС, „ нефелни ”.

„ Те са толкоз несъществени, че аз не виждам причина да се предприеме такова деяние ”, добави той.

Секретарят на Радев разяснява и информацията, че Денков е изискал седмица преди изборите от организацията отчет за сигурността на машините, само че не е получил подобен.

„ Дали в действителност го е изискал? Нека да излезе и да каже с кой документ е изпратил такова искане към ДАНС. Аз се колебая, че има такова ”, сподели секретарят по сигурността.

 
" А и щяха ли те да предвиждат, че един заместник-министър на електронното ръководство ще извърши жестоко нарушаване на разпоредбите за верифициране на машините? ", продължи той.

Според Димитър Стоянов на това държавно управление " всички са му отговорни ". И още:

" Не виждат виновността в себе си. Виждат виновността в президента, който им пречи, в Народното събрание, което не би трябвало да ги управлява, в ЦИК, в служебното държавно управление, в службите, само че не виждат личната си виновност. "

Трябвало да се прегледа доста съществено казусът със заместника-министъра. Това е повода да няма машини на първи тур, реши Стоянов.

" Да си представим хипотетично, че след първия тур водеше господин Хекимян. Дали тогава пепетата (ПП-ДБ има поради с този изказ Димитър Стоянов) щяха да одобряват това нарушаване на личния им зам.-министър? ", попита той.

За един от мотивите на държавното управление за оставката на Тончев, че шефът на ДАНС не е направил надзор на своя заместител Стоянов извади следния аргумент: по какъв начин да извърши надзор, откакто не е бил в България.

В закона пишело, че мандатът на ръководителя на организацията е пет години, службите трябвало да имат стабилно управление.

" Да вземе ген. Атанасов да направи ротационен ръководител на ДАНС и на три месеца да го сменят ", опита да вкара подигравка секретарят на президента по адрес на Атанас Атанасов, който предлага промяна в службите.

След " нефелни " той назова причините на Денков и " смешни ".

И се възмути, че вместо да освободи заместник-министъра на електронното ръководство, тръгнал да желае освобождението на шефа на ДАНС.

Правителството не е работещо, показа още мнението си Стоянов, за разлика от служебния кабинет, в който самият той е взел участие.

„ В момента нямаме сглобка, имаме разглобка ”, заключи секретарят на Радев, цитирайки Бойко Борисов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР