Аз съм наранен американски патриот. Но моята визия за света

...
Аз съм наранен американски патриот. Но моята визия за света
Коментари Харесай

САЩ подкопават демокрацията

Аз съм засегнат американски родолюбец. Но моята визия за света надалеч надвишава възприятията, подбудени от опита ми на боец във Виетнам. През 80-те отидох в Централна Америка, с цел да фотографирам кино лентата „ Салвадор “. Там още веднъж можах да установявам тази доста американска процедура, която се състои във воденето на безполезни войни под подправен предлог. Бихме могли да си спомним също за лъжите, разказвани от администрацията на Буш за оръжията за всеобщо заличаване, с цел да се оправдае втората война в Ирак. Днес разследващите организации са достигнали равнище на власт, за което в никакъв случай не са били замислени. Самият Айзенхауер би се шокирал. Може ли разследващите организации внезапно да оповестят, че Доналд Тръмп е манджурският претендент на руснаците, и да чакат всички да им повярват?

Що се отнася до Путин, можем да го възприемаме като съветски „ националист “, доколкото той пази националните ползи на Русия, сходно на китайските ръководители, да вземем за пример. Обратното, Западът и Източна Европа явно попаднаха под властта на НАТО. Някои биха могли да се изненадат обаче, че Алексей Навални, съперник на Путин и любим на западните медии, е доста по-голям националист от съветския президент. Ако Путин загуби изборите през 2018 година, не виждам значима опция. На власт ще пристигна или доста националистически режим, или покровител на Запада, сходно на Елцин. И за следващ път Русия ще бъде опустошена, а ресурсите й плячкосани.

Ако има нещо, което аферата „ Сноудън “ потвърди, то е, че Съединени американски щати имат уши на всички места, че надзирават политическите диспути и се пробват да управляват събитията и изборите. Твърденията за съветска интервенция в американските избори ме разсмиват. Не Русия подкопава американската народна власт. Това са самите Съединени щати. Нито за момент нямам доверие и в най-малкия знак за съветско въздействие.

(Със съкращения,
превод „ Гласове “)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР