Аз съм много щастлив от днешното решение на Конституционния съд.

...
Аз съм много щастлив от днешното решение на Конституционния съд.
Коментари Харесай

Премиерът: Статутът на главния прокурор вече не е „само Господ над главата му“

" Аз съм доста благополучен от днешното решение на Конституционния съд. Беше значимо да се знае, че статутът на основния прокурор към този момент не е, че единствено Господ е над главата му, а има процедура, където министърът на правораздаването може да внесе претенции към Висшия правосъден съвет (ВСС) ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред публицисти. Той е на публично посещаване в Сърбия.

" Сега е доста значима ролята на ВСС и дали е подготвен да одобри отговорността, която му е дадена по Конституция ", добави Петков. 

Министър-председателят още един път изясни, че подготвя листата с лица, които са едно от аргументите за високото равнище на корупция и непрозрачна стопанска система у нас, и съобщи, че ще го даде в прокуратурата.

" Този лист ще бъде импортиран от мен, хубавото е, че той не е някакъв скришен лист, ние всички ги знаем. Даже ще дам медийните изявления, свързани с всяко едно лице ", уточни той. 

" Оттук нататък към този момент ясно би трябвало да стартираме да приказваме за какво и по какъв начин прокуратурата до този миг не е била настояща в цялостния смисъл на думата и за какво и по какъв начин всички тези изявления не са били разследвани. Пример - има явен факт, че има фотография с кюлчета и пачки, има явен факт, че Борисов отговори, че има " Мата Хари ", знае коя е. А прокуратурата не пита коя е тази дама, тя ли е донесла пачките и кюлчетата, или са си били там ", сподели министър председателят и добави, че листът с информация ще бъде повишен. 

" Събираме още през днешния ден информацията, прокуратурата оттук насетне има два избора – да се изяснява за какво не е направила нищо, или да се задейства ”, уточни Петков.

По тематиката за „ златните паспорти ” министър председателят счита, че партия ДПС си прави „ реклама ” и политически пиар.

„ Ние бяхме първите, които вкарахме проектозакон за премахването им. Още като стопански министър видях схемата и разпоредих на зам.-министъра Калина Константинова да следи тематиката. ДПС се пробва да яхне вълната ”, сподели Петков.  

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР