Аз съм категорично против отхвърляне на хомеопатията и заявих мнението

...
Аз съм категорично против отхвърляне на хомеопатията и заявих мнението
Коментари Харесай

Учен от БАН: Спорът за хомеопатията е фанатичен

Аз съм изрично срещу отменяне на хомеопатията и заявих мнението си си пред учен Иван Юхновски, сподели проф. Лъчезар Аврамов пред Дир.бг във връзка позицията на учените от Българска академия на науките, които приканиха ректорите на медицинските университети незабавно да преустановят образованието по дисциплината хомеопатия..

"Абсолютно не съм на тяхното мнение. Първо, не е правилно, че е научно потвърдено, че хомеопатията е неефективна. Освен това има и различен миг. Ако се направи статистика от общоприетата химиотерапия и изобщо химиолечението какъв брой повече хора са умрели и са повредени, ще видите, че те са в порядъци повече ", и посочи ученият.

"Има и подобен метод, в случай че не е 100% научно потвърдено, както в действителност не е с хомеопатията, то това важи и за другата медицина. Значи би трябвало изобщо да се забрани медицината. Значи това е цялостен парадокс ", уточни още ученият проф Аврамов

По думите му разногласието за хомеопатията не е медицински спор.

"Обикновено, когато разногласието се трансформира в подобен идеологически, застават зад двете позиции и хора, които схващат, и хора, които не схващат. Той, в действителност този спор не е медицински спор. Това е формалистичен спор сред фанатици ", добави ученият.

Самият той е последовател на холистичната медицина за профилактика и лекуване, която, по думите му, е по-щадяща за пациентите, дава в пъти по-добри резултати и в пъти е по-евтина от стандартите за лекуване в здравното обезпечаване у нас.

Проф. Аврамов е шеф на Института по електроника в Българска академия на науките. Има над 30-годишен опит в научните проучвания на взаимоотношението на лазерното излъчване с биологични структури. Основател е на ново за страната ни научно направление “Биомедицинска фотоника”. Той е и единственият академик от Източна Европа, номиниран за Наградата за извънредно високи научни достижения на Европейски Съюз – „ Decartes “ (Декарт) през 2004 година в региона на онкологичните болести.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР