Аз съм гражданската квота. Не съм член на ГЕРБ, защото

...
Аз съм гражданската квота. Не съм член на ГЕРБ, защото
Коментари Харесай

Мирослав Боршош: Нуждаем се от ясни стандарти за естетическата среда, контрола върху изпълнението и наказанията

„ Аз съм гражданската квота. Не съм член на ГЕРБ, тъй като съм запазил тази самостоятелност – своята гражданска. Смятам, че гражданската сила би трябвало да бъде водеща при работата на партиите. Партиите имат своите ползи и визии, само че в случай че не се преценяват с гражданската сила, в случай че нямат задоволително добър контакт с хората, с които работят, стартират да губят посоката “.

Това сподели в предаването „ Тази заран “ Мирослав Боршош, претендент за общински консултант на София от ГЕРБ-СДС.

Един против различен ще забележим сътрудниците в изпълнителната власт

„ Партиите не могат да изчерпат ресурса си, тъй като непрекъснато развиват своите фрагменти. Политическите партии потвърдиха, изключително ГЕРБ-СДС, че основават фрагменти, които имат своите качества. Това не значи, че не може да се прави този микс. Защо считам, че Антон Хекимян ще бъде превъзходен кмет? В цялата си активност и специалност той потвърди, че се занимава с проблеми – осветява ги, вижда ги. Това е значимо за един кмет “, уточни той.

Как структурите на ГЕРБ в София предлагат Антон Хекимян, а не Мирослав Боршош, който е зам.-кмет на Столичната община?

„ Ние вършим екип. Всеки със своята тежест в това, което може. Защо би трябвало да се концентрирам върху концепцията, че един човек е признат или не за претендент. Георги Георгиев – извънреден млад политик, който ръководеше Общинския съвет. 3,4% от бюджета са за просвета. 30% е нарастването на заплатите на работещите в културните институти. Това е голяма победа и нов метод на визия “, добави той.

„ Журналистическата специалност излъчва хора, които са подобаващи за социална работа, тъй като политическата работа, най-малко за мен, в голямата си част е социална. Какво решение е взела политическата партия – мисля, че се е справила доста добре “, уточни Боршош.

След 18 години власт на ГЕРБ в София – какви са проблемите в столицата?

„ Същите, които са били и преди, единствено че доста от тях са решени и върху тях е построена нова, съвременна и европейска конструкция, върху която се развива градът. Не всички проблеми са решени. Това е извънредно динамичен град със ужасно доста проблеми, които се основават всеки ден. Най-важното нещо е, това е и основата на акцията ни, с което започваме с Антон и с Георги, е да въведем ясни стандарти. Нуждаем се от ясни стандарти като стартираме от естетическата среда, надзор върху осъществяването и санкции. Тези стандарти би трябвало да са явен приоритет. Те са направени, само че би трябвало да бъдат следени. Спазването им изисква големи старания. Започнато е и мисля, че в този мандат ще видите доста ясни резултати по това нещо “, безапелационен е Мирослав Боршош.

Близо 8700 деца остават отвън системата

„ Две хиляди деца не могат да намерят място в детските градини – останалите са в яслите. Искам да направя ясно разграничаване. Строят се още 12 детски градини с към 58 групи. Този проблем в края на идната година би трябвало да е минимизиран. За яслите следва доста сериозна работа. Две хиляди дефицит върху милион и половина град не е голяма численост. Знам, че е проблем, работим върху това нещо. Дайте си смета, че строенето в централните региони е комплицирано нещо. Ние дадохме задоволително власт на районните кметове. Ако би трябвало да бъда прям, в регионите, където ръководят кметове от ГЕРБ-СДС, дефицитът е съвсем нулев “, добави претендентът за общински консултант.

Според него в столичния квартал „ Манастирски ливади “ се строи едно учебно заведение и има проекти за още две.

„ Бюджетът на един град е огромно и комплицирано нещо. Минахме през доста рецесии. Това беше мандат на рецесии – коронакриза, енергийната рецесия, оставям настрани политическата. Балансът с бюджета беше разрушаван и по-късно още веднъж изграждан, тъй като ние подвластен от държавния бюджет. Кметовете през последните четири години са герои в моите очи, тъй като съумяха да се оправят с една доста комплицирана обстановка. Сега имаме непоклатимост и идващият мандат би трябвало да отрази главните насоки, в които се развива градът. Културата и образованието ще имат мощен бранител в мое лице “, сподели Мирослав Боршош.

В пренареждането са употребявани налични павета от същия бул., както и такива, които са съхранявани на склад

„ При жълтите павета няма ремонт на ремонта. Няма пренареждане на пренареждането. Един ремонт стартира, когато се открие строителната площадка. Завършва, когато е признат обектът. Ако е признат, по-късно е в гаранция. Когато завърши гаранцията, може да говорите за ремонт на ремонта. Затова няма ремонт на ремонта. Има връщане, има неустойки. Жълтите павета не са ремонт на ремонта. Там има неспособно осъществяване, там има санкции и наказания. Ако минете, можете да дадете своята оценка към този момент, откакто сме ги санкционирали и сме ги върнали. Не е неприятно. Когато бях на среща със зам.-кмета на Будапеща ми споделиха, че са махнали жълтите павета, тъй като са рискови, не могат да ги създават, комплицирана е технологията. Ние не можем да си го позволим, тъй като за нас това е национална горделивост. Има своите забележки, само че считам, че най-малко са добре поставени и крепко “, разяснява още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР