Аз съм човек, който обича живота, колкото и банално да

...
Аз съм човек, който обича живота, колкото и банално да
Коментари Харесай

Гласът на д-р Хаус навърши 60

" Аз съм човек, който обича живота, колкото и тривиално да е. Защото желая животът да ме среща с хора и в случай че може тези хора да са ми другари, и в случай че може – да ги запазя като такива “ - думи на актьора Даниел Цочев, който означи своята кръгла годишнина. На 26 януари той направи 60.

" Нещото, на което най-вече се веселя, е, че мога да предвождам себе си – като страст и постъпателност в дейностите. Защото един от многото уроци от моя професор Гриша Островски беше, че същинското самочувствие на човек се гради тогава, когато той може да постанова на себе си. И това е действителното самочувствие – какво си, а не какво искаш да кажеш “, добавя артистът. Искам живота да ме среща с хора и в случай че може тези хора да са ми другари, и в случай че може – да ги запазя като такива “, разяснява още Цочев пред Българска телеграфна агенция.

Присъствието на Даниел Цочев в киното, в дублажа и на сцената е едно от най-разпознаваемите в българския културен живот.

" Приятно ми е хората да ме разпознават “, радва се артистът. Концепцията му за актьора е следната: " Един човек, с цел да стане актьор, би трябвало да е усетил това – да желае да показа нещо прочувствено с другите хора, да му е значимо какво стига до тях и в последна сметка – да получи аплодисментите и възторженостите за труда и за това, което може. Така че завръщането на един актьор може да бъде неведнъж... За себе си мога да кажа, че съм актьор на сцената. Пазя се и не си разрешавам да бъда актьор в живота. Там виждам да съм човек “.

Завръщане

На въпрос завръщане ли е това, което сега прави в Малък градски спектакъл " Зад канала “, той дава отговор: " Завръщане е по някакъв метод, в подобен формат – на театрална режисура, след седемгодишно мое неявяване от предходния спектакъл, в който бях. И беше необикновено наслаждение да си върна страстите в репетиционен развой. Другите две значими неща са, че не бях играл с Ирини Жамбонас. Не бях играл на професионална сцена с моята състудентка Василена Атанасова. И съм безпределно благополучен от срещата си с Леонид Йовчев и с младите актьори “.

А за какво тъкмо там? " Ние си имаме едно дългогодишно другарство със " Зад канала “ и особено с Бина Харалампиева. Това е третата режисура в моя професионален път на тази сцена. Първата беше " Спи с мен “ (2007) под нейна постановка, втората беше " Апартаментът “ (2017) на Бойко Илиев и в този момент – " Есенна градина “... Беше ми любопитно, тъй като може би в тази възраст, която наближавам, към този момент имам и персонален опит – в компликациите, в контакта със сина ми, с децата, с насладите и компликациите в фамилния живот. Така че беше ексцентрично за мен като амплоа – този персонаж, и любопитно – тъкмо професионално да се опитам да му дам облик “.

Последното, в което е повярвал? " Ами то не е малко... И може да прозвучи смешно – че мога да сготвям. Наистина е доста малко, само че в последно време се опитвам с възторг. Но нещото, на което най-вече се веселя, е, че мога да предвождам себе си – като страст, като постъпателност в дейностите. Защото един от многото уроци от моя професор Гриша Островски беше това, че същинското самочувствие на човек се гради тогава, когато той може да постанова на себе си. И това е действителното самочувствие – какво си, а не какво искаш да кажеш “, разяснява пред Българска телеграфна агенция Цочев.

В умозаключение: " Вярвам, че добротата я има, към момента. Колкото и да е комплициран и сплескан животът, към момента има хора, които са подготвени да оказват помощ. Конкретната идея е нашият наследник Филип, който завоюва прослушване в лондонско учебно заведение и беше признат. И с помощта на Нели получихме помощ... Защото има хора, които осъзнават какъв брой елементарно може да бъде убит един гений, в случай че не бъде подсилен. “

По-известен е с озвучаването на Грегъри Хаус в българския дублаж на сериала " Д-р Хаус “

Други заглавия с негово присъединяване са " Спешно поделение “, " Сексът и градът “, " Ориндж Каунти “, " Забравени досиета “ и " Менталистът “, както и анимационните " Железният човек “, " Спайдър Мен: Анимационният сериал “ и " Секретните Сатърдей “

Той е един от тримата артисти, превъплътили се в ролята на Васил Левски на дребния екран в постановката " Тайната вечеря на Дякона Левски “ на Стефан Цанев с режисьор Димитър Шарков от 2004 година

Участвал е в българския сериал " Патриархат “ от 2005 година, както и в сериала " Людмил и Руслана “

На 13 март 2017 година е премиерата на неговия музикален театър " На нея с любов! “, в който Цочев играе Емил Димитров

През 2020 година е прочут с ролята си на господин Тасев в българския сериал " Съни бийч “

Същата година прави дует с Мая Бежанска, дружно извършват песента " Ще бъдем разнообразни “

На 27 март 2008 година печели премията " Икар “ в категория " Най-добър дублаж “ за дублажа на " Д-р Хаус “. В тази категория е номиниран дружно с Елена Русалиева за " Грозната Бети “ и Васил Бинев за " От мястото на престъплението: Маями “

Освен с войсоувър измежду функциите му в нахсинхронния дублаж са на Дерек в " Принцесата лебед “, Мойсей в " Принцът на Египет “, Хепи Чапман в " Гарфилд “ и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР