Аз победих на изборите и аз съм кметът на Истанбул,

...
Аз победих на изборите и аз съм кметът на Истанбул,
Коментари Харесай

Бинали Йълдъръм: Аз съм кметът на Истанбул!

Аз победих на изборите и аз съм кметът на Истанбул, съобщи някогашният турски министър председател Бинали Йълдъръм, съобщи Би Би Си.

Кандидатът за шеф на най-големия град в страната е декларирал, че няма да признае резултатите от вота. "Жителите на Истанбул гласоподаваха за Партията на справедливостта и развиването (ПСР), за нашия държавен глава Реджеп Ердоган и за мен. Ние получихме болшинство в 24 от 39 региона на града и считаме да апелираме резултатите ", е декларирал Йълдъръм след загубата от кандидата на главната опозиционна мощ Народнорепубликанската партия (НРП) Екрем Имамоглу.

Турските жители на 31 март гласоподаваха за локални органи на властта. Вчера Централната изборна комисия разгласи формалните резултати при преброяването на 100% от действителните бюлетини. На първо място се класира ПСР (44,31 на сто), а на второ - НРП (33 процента).

Двете съществени политически сили са последвани от "Добра партия " (7,45%), съюзната на ПСР Партия на националистическото деяние (7,31%) и прокюрдската Демократическа партия на народите (4,24 на сто). Другите над 10 политически обединения си разделиха останалите гласове.

Анкара реши да признае успеха на първия комунистически кмет в страната. Мехмед Фатих Мачоглу победи във вота за властник на източното анадолско населено място Тунджели.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР