Аз от протести не се притеснявам, напротив – бил съм

...
Аз от протести не се притеснявам, напротив – бил съм
Коментари Харесай

Петков за снимката без Ковачевски: Опитват се с някакви глупости да ни изкарат от диалогичния тон

„ Аз от митинги не се тормозя, в противен случай – бил съм на доста и по този начин в този момент ще видите един министър-председател, който пешком потегля от Народно събрание и отива при протестиращите “, разгласи пред публицисти в Народно събрание министър председателят Кирил Петков. 

На фона на неодобрение от няколко бранша той съобщи, че „ бюджетът е бил най-хубавото, което могат да създадат за обстановката “.

Петков изясни, че идващите няколко месеца всички промени би трябвало да стартират, след това на 6-ия месец се „ вкарва “ актуализация на бюджета, само че след промените няма да се понижава бюджета, „ просто увеличавайки успеваемостта ще отиват повече пари при хората, които правят повече работа “, сподели той.  

„ Ние желаеме да дадем повече пари на тези на предна линия, които в действителност се борят с огньовете и на улицата служителите на реда. След промените ние няма да понижаваме бюджетите. Увеличавайки успеваемостта, ще има повече пари, които ще отиват при хората. Това ще кажа на протестиращите “.

„ Това да даваме пари на ангро към този момент няма да го бъде. Това ще важи отсега-нататък за всеки лев, тъй като това не са наши пари, а пари на жителите, тъй като ги събираме точно от хората. Обвиняват ни за прокуратурата за това по какъв начин е могло да им вземем 20 млн. лв.. В момента в Европа ние сме с двоен разход от Брутният вътрешен продукт за прокуратурата, а каква ѝ е успеваемостта? Това са пари на жителите, би трябвало да ги даваме ефективно` “, акцентира още един път Петков.

„ България е доста явен сътрудник в Европейски Съюз и НАТО, силата на тези съюзи е да се приказва в един глас. Ние имаме вяра в целостта на Украйна, имаме вяра, че в случай че Русия влезе с танкове в непозната територия, това е нарушение на интернационалното право, уточни Кирил Петков и добави: Солидарни сме със глобите и по едно и също време приготвяме нашата система за проект „ Б ”, с цел да не останем без енергийни източници. Гледаме българския интерес, само че работим дружно с сътрудниците в Европейски Съюз “, акцентира той.

По тематиката с отрязаната фотография на Ковачевски министър председателят попита дали публицистите дали знаят какво е Мюнхенската конференция – „ Всички водачи от всички страни са затворени в малко пространство. Това му е чарът и всеки приказва с всеки. Всичко фотоси, които съм снимал от конференцията са по 5-6 водача заедно. В оня пост аз сложих всички по двама индивида. Всички в РСМ и в България пробват с някакви нелепости да ни извадят от градивния звук, аз няма да разреша тези провокации и по тази причина написах, че няма значение кой на каква фотография е, има значение общата ни тактика “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР