Аз нямам нужда от посредници в диалога си с българските

...
Аз нямам нужда от посредници в диалога си с българските
Коментари Харесай

Румен Радев с коментар на референдума за президентска република

" Аз нямам потребност от медиатори в разговора си с българските жители. Ако имам желание за смяна на формата на държавно ръководство, самичък ще го заявя ".

С тези думи президентът Румен Радев разяснява претенции от Има Такъв Народ референдум за президентска република .

Държавният глава дойде в Перник за откриването на интернационалния фестивал на маскарадните игри " Сурва ". Там той разяснява и още горещи политически тематики.

Радев счита, че при предпочитание и единодушие, депутатите биха могли в оставащото им време да гласоподават дефинитивно механизма за надзор на основния прокурор . Според него това ще бъде " фактор за отпушването на политически процеси в България ".

" Ако в действителност всички политически сили имат приоритет това да се случи, имат една седмица и могат, и би трябвало да го създадат ”, уверен е президентът, само че изрази подозрение, че Народното събрание ще успее в толкоз къси периоди да навакса " пропиляното време ".

" Ако това в действителност беше приоритет, тези промени щяха да бъдат във фокуса на дебатите през цялото време на съществуването на този парламент. Силно се надявам това да не са маскарадни игри в българския парламент. Когато схванаха, че дните са преброени, се втурнаха да вземат решение този въпрос ”, добави Румен Радев.

Президентът заяви още, че в понеделник за РСМ ще заминат вътрешният министър и ръководителят на ДАНС, с цел да научат на място какви ограничения ще подхващат управляващите, с цел да се усещат македонските българи предпазени.

" Случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика на втълпяване на ненавист към българите и към всичко българско . Затова е доста значимо този път управляващите в районен съд Македония да заявят, че това е закононарушение от ненавист. Не е битов скандал, не е престъпен случай. Неиздирените и ненаказани доста случаи на систематичен тормоз на хората с българско съзнание водят до такива случаи на физическо принуждение и ескалация ", счита Радев.

„ Изключително е значимо да имаме консолидация на нашите старания, всички да се обединим, да се употребяват всички механизми на равнище Европейски Съюз и на двустранно равнище да се реши един път вечно този проблем. Той няма да се реши единствено с двустранни връзки в стопанската система, съгласуваност и самолетни линии “, сподели още Румен Радев.

" Ако те не престават да блокират каквото и да било българско, македонците сами се блокират за Европейски Съюз . И това би трябвало да им бъде изрично ясно ", съобщи още президентът в коментар на новината, че РСМ е отказала в последния миг провеждането на театралната режисура " Вражелец ".

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР