Аз не съм влязъл нито в политиката, нито в обществения

...
Аз не съм влязъл нито в политиката, нито в обществения
Коментари Харесай

Каримански: Постът управител на БНБ да бъде издигнат надпартийно

Аз не съм влезнал нито в политиката, нито в публичния живот, с цел да взема нещо, а в противен случай - да дам. Така отговори на въпроса дали е влезнал в политиката, с цел да оглави Българска народна банка Любомир Каримански, ръководител на бюджетната комисия, народен представител от Има Такъв Народ и претендент за шеф на Българска народна банка.

Когато приказваме за претендент за шеф на Българска народна банка първото, с което го асоциирам, е трикольора и националния интерес, добави Каримански.

Необходимо е от висотата на този пост да бъде повдигнат надпартийно. Така че, народните представители би трябвало да съобразят, че тази институция е една от най-старите Централни банки и в Европа, и институция в България. Подкрепата би била нерелевантна, в случай че я разделяме на цветове и политически окраски, безапелационен е той.

Приемането ни в Еврозоната е политически и стопански план, належащо е ние да следваме избрани стъпки в проекта ни за приемане, изясни Каримански. По думите му, е нужна осведомителна акция за Еврозоната.

Нали не се заблуждаваме, че сега инфлацията е Еврозоната е към 7,9%, нито една от страните не дава отговор на Мааастрихските критерии, има и доста други фактори. Тази неустановеност би трябвало да бъде съобразена със идната макроикономическа вероятност, а тя не е по никакъв начин добра.

Финансите и стопанската система не се концентрират върху понятия като малко, доста, великодушен. Фокусираме се върху числата, които може да генерира една стопанска система. Когато приказваме за бюждет по време на наслагващи се рецесии, е доста значимо да забележим посланията от тях, изясни Каримански по отношение на Бюджет 2022.

Нали не си представяте, че обединението е основана единствено за един пост и то Българска народна банка? Би били доста тъпо, в случай че тя е основана единствено за един пост. Така Каримански отговори на въпроса дали е допустимо точно изборът на шеф на Българска народна банка да разцепи обединението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР