Аз не припознавам Хелоуин като празник. Той не ме вълнува

...
Аз не припознавам Хелоуин като празник. Той не ме вълнува
Коментари Харесай

Будителите и Хелоуин са несъпоставими

Аз не оприличавам Хелоуин като празник. Той не ме вълнува и не ме допира. Нямам културата на празнуване за него. Не го разбирам - нито него, нито посланието, което носи.

Категорично обаче се диференцирам от всички тези, които назидателно размахват пръст тук, в обществената мрежа, ругаят Хелоуин и хората, решили да го честват. Кой си ти, че да съдиш и да даваш надолнище в живота на другите?! Всеки взема решение самичък за себе си! Никой не може да те накара принудително да празнуваш. Нали? Минаха тези времена.

Не ми коства удачно да се съпоставя Хелоуин и Деня на националните будители! Това е цялостна нелепост и демонстрира какъв брой доста ние българите сами подценяваме себе си. Показва още веднъж нашата хронична болест - нашия общ народен комплекс за непълноценност. Все едно да сравняваш стих на Ботев с келтска национална приказка или портрет на Вазов с пластмасова маска на страшилище. Посланията са разнообразни, несъпоставими, несравними.

Денят на националните будители е нещо свято, което ни прави неповторими към момента! Това е респект и почитание към бащите на българската нация и делото им! Един от тези, малцина, мигове в годината, когато би трябвало дружно да си споделяме: " Да се знае, да се помни, че България е жива... ". Това желая да виждам тук, вместо фотоси с глупави апели от рода на " Когато американците си сложат мартеници, тогава и аз ще чествам Хелоуин! ".

Американците са отговорни за доста неща, само че не и за това, че доста от децата ни ще се маскират като зомбита довечера. За това сме си отговорни ние самите. Колко родители са обяснили на децата си какво е " будител "? Колко родители знаят за какво 1 ноември се празнува като Ден на националните будители и от по кое време? Колко от тях са купували на детето си книга по този мотив? Лесно е да се пишат нелепости и да се търси виновността на друго място, само че това е още един от тези наши обичани български спортове, в които сме ненадминати. Нещо като обичания на всички нас израз, който толкоз постоянно чуваме от малкия екран за " прокуратурата, която се самосезира и образува дело против незнаен причинител "...

Такава е Истината, а тя както нормално боли и е неуместна като остаряла тясна обувка. А, за жалост, в Българския килер тя не е единствената.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР