Аз мисля, че всичко, което казах от трибуната е вярно

...
Аз мисля, че всичко, което казах от трибуната е вярно
Коментари Харесай

Депутатът побойник Искрен Митев: Ще приема всяко наказание, което ми определи председателят на НС

Аз мисля, че всичко, което споделих от трибуната е правилно и имах право да го кажа. Аз описах един облик. Той се разпозна в него. Стана и пристигна при мен с обиди. За мен това е принуждение. Така депутатът от „ Продължаваме промяната “ Искрен Митев разяснява пред bTV абсурда, който съвсем прерасна в пердах през вчерашния ден в Народното събрание.

Именно Искрен Митев бе един от участниците в пререканието, откакто се изрече от парламентарната естрада и провокира негодуванието на депутата и водач на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Митев обаче подсети за дейности на Възраждане от преди.

„ Когато ние видяхме представител на Възраждане по какъв начин си извади депутатската карта в опит да не бъде арестуван, това приказва за незнание, демонстрира едно възприятие на изтощение “, даде за образец той държание на Възраждане, което не счита за възможно.

Той разяснява и грозната сцена, която се разигра пред очите на деца в Народното събрание.

„ Грозна сцена. Аз по тази причина се извиних и на децата. Надявам се, че децата един ден ще живеят в свят, в който никой няма да се опасява да каже какво мисли от парламентарната естрада “, уточни Митев и добави, че съгласно него е дал образец на дребните, че „ човек би трябвало да е самоуверен и да каже какво мисли без да се опасява “.

„ След като се изказах си седнах на мястото. Аз съм имал доста изявления от трибуната към доста представители, които са и доста по-страшни от Костадинов. Никой не си е разрешил такова държание. Откакто съм депутат е имало 3 съприкосновения в Народното събрание – от ГЕРБ и Възраждане. Възраждане са станали като ГЕРБ, те и гласоподават като тях “, разясни Митев.

Насилие, репресии и соло законодателство – това е обликът на " Възраждане ". Неведнъж сме виждали Костадин Костадинов да заплашва кореспонденти, които му задават неуместни въпроси. Мисля, че всичко, което споделих от трибуната, е правилно. Описах един облик – очевидно Костадинов се припозна в този облик, притеснително е, разкри депутатът от " Продължаваме промяната ".

По думите на Митев, водачът на " Възраждане " пристигнал при него " със закани и принуждение ". " Когато някой се разпознае в нечии думи, това е страшното ", акцентира той пред bTV. И попита, когато хората, които в този момент поддържат " Възраждане ", тръгнат да стачкуват против тази партия, тъй като са осъзнали каква е тя, ще има ли репресии? Костадинов, като има властта да го направи, ще върви ли по площадите да бие хората, зададе нов мощен въпрос Митев. Според него, това че водачът на " Възраждане " е размахал депутатската си карта пред служител на реда е красноречиво.

Искрен Митев разяснява и какво наказване би трябвало да получи.

„ За мен най-голямото наказване е, че би трябвало да чувам лъжи от трибуната. Какво ще бъде моето административно наказване, считам, че господин Минчев ще вземе най-правилното решение. Не мисля, че ще ме пожали. Ще приема каквото реши “, сподели той.

Митев взе отношение и във връзка рецензиите към вицепремиера Калина Константинова за изявлението ѝ за украинските бежанци.

„ Не мога да бъда напълно справедлив. Аз познавам Константинова от доста от дълго време, знам какъв човек е, с какви качества. Видях едно отчаяние в изявлението ѝ – хора, на които желаеме да им помогнем, по всевъзможен метод желаят да ни попречат. Сигурен съм, че Константинова и нейният екип работят непрекъснато “, съобщи той и добави:

„ Дали страната е направила съвършената организация, през днешния ден ще бъде изслушана в Народно събрание тя. Ако се счита, че изявлението ѝ е неточност и че е повлияло на обществото, аз съм подготвен да изслушам всяка позиция “, сподели още той визирайки и рецензията от съдружния сътрудник на Политическа партия в лицето на Христо Иванов.

„ Ние доста ясно показахме, че по най-хубавия метод оказваме помощ на украинците. Тя и на място отиде при украинците, доста е елементарно в профил. Да се подлага на критика “, сподели още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР