Аз мисля, че в България дали някой е виновен решава

...
Аз мисля, че в България дали някой е виновен решава
Коментари Харесай

Радев: Прокуратурата стана политически играч, който подпомага кризисния пиар на Борисов! Брани кабинета, а не закона


Аз мисля, че в България дали някой е отговорен взема решение съдът. Напоследък у нас изказванията на прокуратурата се огласяват надали не като присъда. Но за тяхната заможност може да реши само съдът. Това съобщи президентът Румен Радев.

Ясно е на всички кой има интерес от отвличането на вниманието от скандалния запис и фотосите в спалнята на премиера, и несъмнено за жалост прокуратурата в тази обстановка се обрисува от ден на ден като политически състезател, който подкрепя спешния пиар на министър-председателя, добави Радев.

„ Чух, че основният прокурор съобщи, че свадите в кабинета застрашавали прокуратурата. С това признава, че ще брани държавното управление, а не закона “, сподели президентът. Според него, в действителност прокуратурата дава звук за тъпчене на закона. „ Тя не съблюдава следствената загадка, случайно взема решение кое e висок публичен интерес и кое не. Навлиза в сферите на други институции без нужните пълномощия и потенциал. Да речем работата на НОЩ и на държавното управление за превъзмогване на рецесията с COVID-19 “, изясни Румен Радев.

По думите му, по тревожното е, че прокуратурата приказва с гласа и работи с способите на жълтите медии. Това е пагубно, съобщи той. „ Затова се нуждаем от самостоятелна експертиза на записа с гласа на Борисов, съгласно който запис основният прокурор се загатва като възхитен почитател на министър-председателя “, съобщи президентът.

Той сподели, че българите се нуждаят отчайващо от правдивост, а България се нуждае незабавно от изчистване на това омерзително леке сега по всички непознати медии. „ Само с истината може да бъде изчистено това и това няма по какъв начин да стане със селективен метод по въпросите, с двойни стандарти, няма да стане с шумно гонене на неуместните, а прикриване на държавното управление “, сподели Радев.

Колкото до това дали има вяра на Пламен Узунов, президентът сподели, че не може да съди по частично предоставена и преднамерено поднесена информация. „ Ние чакаме тази правдивост да бъде възобновена с подхващане на същинските случаи, там където търговията с въздействие е материализирана в големи размери и то от публични средства, където „ свинските вътрешности “ водят до големи злоупотреби с публични поръчки, с еврофондове, с хазарт, с ниско качество на строителство. Затова би трябвало ние да отстояваме като общество законността и правилата на правовата страна. Днес това зависи от българите и от самостоятелния български съд “, съобщи Румен Радев.

Той съобщи, че в неговия екип има непоклатимост. „ Защото хората работят по ясни цели и те са напълно в публичен интерес “, безапелационен е президентът. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР