Аз лично съм притеснен. Притеснен съм повече от вчерашната новина,

...
Аз лично съм притеснен. Притеснен съм повече от вчерашната новина,
Коментари Харесай

Петков: Вече имаме писмени сигнали, че главният прокурор е заплашвал главния секретар на МВР

" Аз персонално съм обезпокоен. Притеснен съм повече от вчерашната вест, в която министър председателят уведоми съдията, който извършва с прокурорската задача да може да проверява основния прокурор, тъй като към този момент имаме в действителност сигнали, писмени сигнали действително, че основният прокурор персонално е заплашвал основния секретар. Това не звучи като европейска страна ", разяснява Петков и продължи:

" За страдание, той не е бил самичък. Имаме сигнал за още 4 индивида, в това число и министъра Калин Стоянов ", шефа на КПКОНПИ, прокурорката от СГП и нейния заместител ".

Попитан за изтеклите фотоси на Живко Коцев, някогашният министър председател разяснява, че това, което се случва, е, че " някакъв часовник се развява, с цел да се прикрие това, че прокуратурата още веднъж се употребява като бухалка ".

" Представете си, че в друга европейска страна основният прокурор изнудва основния секретар. Това звучи безумно и доста ме тормози, че се връщаме обратно. Ще забележим тук процедурата за служебния кабинет, само че аз съм обезпокоен не от тази процедура, а от обстоятелството, че нещо доста бързо започнахме да се връщаме към мутренските времена ", акцентира Петков.

По думите му не може прокуратурата " със фотоси да се пробва да замаже нещо по-страшно - че основният прокурор казва " или си даваш оставката, или нещо неприятно ще ти се случи ".

" Каква му е ролята, като какъв го споделя той? Става дума за старите мутренски времена ", добави Кирил Петков, преди да влезе в Народното събрание.

През уикенда в изявление някогашният министър председател Николай Денков заяви, че е оказван напън върху Живко Коцев от най-високите етажи в прокуратурата, за което той съобщи, че ще подаде сигнал.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР