Аз избягвам да коментирам БСП, защото бях изключен през 2015

...
Аз избягвам да коментирам БСП, защото бях изключен през 2015
Коментари Харесай

Георги Кадиев пред Дарик: Едно ляво обединение трябва да бъде като ЕС

„ Аз заобикалям да разясня Българска социалистическа партия, тъй като бях изключен през 2015 година “, разяснява Георги Кадиев в „ Кой приказва? “ по Дарик радио.По думите му Вежди Рашидов не е най-хубавият вид за ръководител на Народното събрание, тъй като не е правист и поради възрастта му.

„ Има въпроси, по които тези евентуални патньори имат доста разлики. Един подобен е бюджетът “, изясни Кадиев по отношение на възможното сформиране на държавно управление.

Той добави, че тази година сме „ развързали кесията “ с двете актуализации и сме натоварили бюджета, единствено за нарастване на пенсиите, с над 3,5 милиарда лв..

Той изясни, че в предлагането за бюджет, което е изтекло от Министерството на финансите, „ нищо не са създали, те просто са приложили автоматизирано всички признати бюджети по министерства и организации “.„ Ние ще бъдем с недостиг от 6,6% и с нужда да изтеглим нов заем от 15,5 милиарда лв., без да променяме безусловно нищо “, добави той.

Кадиев заяви, че Корнелия Нинова има желание да внесе законопроекти за към 3 милиарда лв. и при изискване, че бъдат признати, дългът ще би трябвало да нарасне до 18, 5 милиарда лв..

„ Най-дразнещото е, че никой не мисли за безусловно никакви промени “, безапелационен е той.

„ Според мен този недостиг не е пресилен. Много зависи от макрорамката през която се гледа... Това, което виждам сред прогнозите е, че Българска народна банка дава0,1% растеж на стопанската система, а Министерството на финанситедава 1,6% “, изясни Георги Кадиев.

Относно пенсиите той сподели, че са длъжни да ги усилят, тъй като би трябвало да следват тъй наречените швейцарско предписание. По думите му едвали МФ ще внесе предлагането, тъй като от ведомството са разбрали, че в Народното събрание ще го „ разпердушинят “.

„ Формално най-голямата лява партия несъмнено е Българска социалистическа партия, има и други по-малки. Въпросът е, че лявото в действителност е в доста тежка обстановка... Виждаме, че от Политическа партия изземват част от лявото пространство “, добави Георги Кадиев.

„ Едно ляво обединяване би трябвало да бъде като Европейски Съюз “, разяснява той и изясни, че без значение дребен или огромен сътрудник, всеки би трябвало да има право на глас.

„ От хората сред 18 и 29 години единствено 2% са за Българска социалистическа партия “, сподели Георги Кадиев цитирайки изследване и добави, че същата възрастова група е гласувала с 15-16% за „ Възраждане “.

Той изясни, че когато сме влизали в Европейски Съюз, се е надявал, че Европейски Съюз ще ни оправи, а в този момент смята тъкмо противоположното. По думите му ние можем да го реформираме и да „ използваме всичките си принадлежности, в това число и несъгласие “. „ За нас би било значимо да има някаква дерогация за либерализация на битовите консуматори “, разяснява той.

По думите му излаз от спешната обстановка би трябвало да премине през „ равноотдалечено държавно управление “ от президента и партиите. И добави, че едно такова държавно управление би трябвало да има „ самостоятелна мисъл “, а не " всякакви партийни персони да бъдатнабутвани вътре ".

„ Трябва да има някакво качество на институциите... Говоря за хора, които в действителност имат субстанция, имат някаква мисъл в главата, имат някаква концепция “, безапелационен е той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР