Айтос потъна в траур9-годишният Джелил утре трябваше да започне трети

...
Айтос потъна в траур9-годишният Джелил утре трябваше да започне трети
Коментари Харесай

ТИР погуби баща и две деца на улица убиец

Айтос потъна в печал
9-годишният Джелил на следващия ден трябваше да стартира трети клас, а сестричката му Айфер - предуичилщна

Пешеходец бере душа в болница

Община Айтос разгласи днешния 14 септември за ден на печал в памет на двете дечица и татко им, които починаха при зверска злополука на основната улица в града.

Както заяви “Труд”, към 21,30 ч в понеделник голям ТИР, претрупан със зърно, блъсна автомобила, в който пътувало фамилията. Оцеляла единствено майката Фатме. Тежко ранен е 17-годишен пешеходец, който умерено крачел по тротоара. Той е откаран в бургаската болница с заплаха за живота.

Зад кормилото на товарния автомобил е бил 33-годишният бургазлия Валентин Вълчанов. Той също е в реанимация с голям брой фрактури. и заплаха за живота. Разследва се дали е задремал и това е повода за жестокия конфликт. Другите версии са спукана гума, отказали спирачки или претоварване на ТИР-а със зърно, което го е направило неуправляем. Собственик на товара е едноличен търговец от Равда. Взетите проби за алкохол и опиати от Вълчанов се обработват.



При преобръщането и ударите в мантинелата и дърво джипът “Волво” на фамилията бил раздвоен на две.

Фаталният конфликт е станал на улицата на Айтос, през която минава тежкотоварният трафик през Ришкия проход. Там е мястото на десетки кървави произшествия, защото камионите се спускат по надолнище, постоянно спирачките им са прегрели и блокирали. Има “легнали полицаи”, само че постоянно те не са никакво затруднение за 20-тонните ТИР-ове.

Огромната машина блъснала странично джипа “Волво”, след което камионът и автомобилът раздрали мантинелите и се преобърнали в градския парк, където помели няколко дървета. ТИР-ът се приземил до детска площадка, където единствено допреди 20 минути играели 10-15 малчугани. Волвото било разцепено от ударите.

33-годишният татко Нури, 9-годишният му наследник Джелил и 6-годишната му дъщеричка Айфер починали на място. Утре Джелил трябвало да стартира трети клас в учебно заведение “Христо Ботев”, а дребната Айфер да отиде в предучилищната паралелка на детска градина “Славейче”.

Почернената фамилия
Строили къща с пари от гурбет


Нури, жена му Фатме и двете им деца, чиито лица са закрити.

Нури е от айтоското село Речица, а Фатме - от Чукарка. Двамата се оженили през 2012 година и решили да се реалокират в града. Нури отпътувал за Нидерландия, където работил 8 години. Фатме останал у нас да гледа двете деца. Мъжът изкарал пари от гурбета и построили нова къща покрай горското стопанство в Айтос, единствено на метри от мястото на злополуката.

В Айтос бащата на Фатме - Сюлейман, предходната година отворил завод за преправка на скотски боклуци, младите се присъединили в фамилния бизнес. Фирмата била на облага, изнасяла част от продукцията си за Западна Европа.
Кметът на Айтос Васил Едрев: Искаме обходен маршрут


„ Нашият Ришки проход е единственият, които свързва Южна и Северна България и той е отворен съвсем постоянно, даже и през зимата. През града минават доста товарни автомобили”, сподели кметът на Айтос Васил Едрев. Той неведнъж е поставял въпроса на АПИ за създаване на обходен маршрут. “Отговорите, които получавам на това искане са позитивни, приказва се за планиране и от къде могат да дойдат парите, само че нещата от страна на страната стопират дотук. И се случи поредна голяма трагедия”, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР