Айтана, буйна 25-годишна жена с розова коса от Барселона, получава

...
Айтана, буйна 25-годишна жена с розова коса от Барселона, получава
Коментари Харесай

Тя печели по 10 000 евро месечно, свалят я знаменитости, но има уловка

Айтана, буйна 25-годишна жена с розова коса от Барселона, получава всяка седмица персонални известия от звезди, които я канят да излезе. Но този модел не е същински, той е основан от нейните дизайнери благодарение на AI (изкуствен интелект).

Aitana, първият испански модел, основан от изкуствен интелект, се ражда в средата на сложен интервал, написа Moreto.net. Миналото лято Рубен Круз, нейният дизайнер и създател на организацията The Clueless, прекосявал през сложен интервал, тъй като нямал доста клиенти.

„ Започнахме да проучваме по какъв начин работим и разбрахме, че доста планове са арестувани или анулирани заради проблеми отвън нашия надзор. Често това беше неточност на инфлуенсъра или модела, а не заради проблеми с дизайна “, сподели Круз пред Euronews.

Затова те вземат решение да основат собствен личен инфлуенсър, който да употребяват като модел за марките, които се обръщат към тях.

Те сътвориха Айтана, буйна 25-годишна жена с розова коса от Барселона, чийто външен тип е покрай съвършенството. Виртуалният модел може да печели до 10 000 евро на месец, съгласно нейния основател, само че междинното е към 3 000 евро.

„ Направихме го, с цел да можем да живеем по-добре и да не сме подвластни от други хора, които имат его, които имат мании или които просто желаят да създадат доста пари, като театралничат “, споделя Круз.

Доходите на Айтана са много разпръснати. Тя печели малко над 1000 евро на реклама и неотдавна стана лице на Big, компания за спортни добавки, и като че ли това не е задоволително, тя качва свои фотоси по долни дрехи във Fanvue, платформа, сходна на OnlyFans. 



Само за няколко месеца тя съумя да завоюва повече от 121 000 почитатели в Instagram, а фотосите й събират хиляди гледания и реакции. Тя даже получава персонални известия от известни персони, които не знаят, че тя не е същински човек.

„ Един ден прочут латиноамерикански артист изпрати известие, с цел да я предложения на среща. Този артист има към 5 милиона почитатели и някои от екипа ни гледаха неговия ефирен сериал, когато бяха деца “, споделя Круз.

„ Той нямаше визия, че Айтана не съществува “, прибавя той.

Как да вдъхнете живот на AI?

Всяка седмица екипът на организацията има среща, с цел да сътвори живота на Айтана. Те вземат решение какво ще прави през седмицата, кои места ще посети и кои фотоси ще бъдат качени, с цел да нахранят почитателите, които желаят да знаят за нея.

Но няма фотосесии, няма промяна на дрешника, просто композиция от изкуствен интелект и специалисти по дизайн, които употребяват Photoshop, с цел да създадат допустимо моделът да прекара уикенда в Мадрид, да вземем за пример.

" През първия месец разбрахме, че хората следват животи, а не облици. Тъй като тя не е жива, трябваше да й дадем малко действителност, с цел да могат хората да се свържат с нея по някакъв метод. Трябваше да разкажем история ", споделя графичният дизайнер.

Ето за какво Aitana, за разлика от обичайните модели, чиито персони нормално не се разкриват, с цел да могат да бъдат „ празно платно “ за дизайнерите, има доста отчетлива „ персона “.

Създадена е като фитнес запалянко, решителна и със комплициран темперамент. На уеб страницата си тя се дефинира като общителна и грижовна.

„ Много мислихме за Aitana. Създадохме я въз основата на това, което обществото харесва най-вече. Мислихме за усетите, заниманията и нишите, които са в наклонност през последните години “, изяснява Круз.

След като проучиха трендовете, те осъзнаха, че ориенталската просвета е станала доста европеизирана през последните години, тъй че се пробваха да уловят това в нейната розова коса и геймърска страна.

Айтана има подобен триумф, че нейните дизайнери към този момент са основали втори виртуален модел, наименуван Maia, " малко по-срамежлив ". Имената също не са определени инцидентно, и двете съдържат акронима за изкуствен интелект (AI).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР