Айрийн Кара, прочула се с песните към филмите Фейм и

...
Айрийн Кара, прочула се с песните към филмите Фейм и
Коментари Харесай

Почина певицата от Флашданс - Айрийн Кара

Айрийн Кара, прочула се с песните към филмите " Фейм " и " Флашданс ", умря на 63 години, заяви нейната говорителка. Композитор, музикант и реализатор, тя си е отишла в дома си във Флорида, като повода за гибелта ѝ не се показва.

Славата ѝ безусловно избухва през 1980 година с екранизацията на Fame ( " Слава " ), в който в началото е определена да взе участие като танцьорка, само че ѝ дават да играе ученичката в арт лицей Коко Ернандес - роля, написана особено за нея. Кара пее и титулната ария за кино лентата, въодушевил доста младежи да се занимават с танци, хореография и театрални изкуства.

За едноименната ария тя получава две награди " Грами " - за най-хубав нов създател и за най-хубав женски поп вокал.

Оскарът идва през 1983 година, когато е отличена за най-добре ария за " Флашданс " от едноименния филм. Тя взе участие в написването на текста дружно с Кийт Форси, а песента е композирана от Джорджо Мородер, който тогава работи с диско звездата Дона Самър. За пръв път жена от разбъркан брак междукубинец и американска негърка печели оскар отвън категориите за артисти.

Следват " Грами " за най-хубаво осъществяване на поп вокал от певица, Златен глобус за най-хубава истинска ария и Американска музикална премия за най-хубава R&B музикант.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР