Айнтрахт Франкфурт победи Шалке с 3:0 в двубой от 16-ия

...
Айнтрахт Франкфурт победи Шалке с 3:0 в двубой от 16-ия
Коментари Харесай

ОБЗОР ГЕРМАНИЯ: Айнтрахт излезе втори в Бундеслигата

Айнтрахт Франкфурт победи Шалке с 3:0 в дуел от 16-ия кръг на Бундеслигата и по този метод се изкачи на второто място във краткотрайното класиране на немския шампионат с 30 точки, като е на 2 зад водача Байерн. В същото време Шалке остава на последното място в Бундеслигата с 9 точки на сметката си. Точни за „ орлите “ бяха Йеспер Линдстрьом и Рафаел Боре.

На „ Дойче Бан Парк “ домакините започнаха по-активно срещата и в 22-ата минута преодоляха вратаря на ШалкеАлександър Шволов. Рандал Коло Муани продължи с асистенциите, като този път сервира топката на Йеспер Линдстрьом в наказателното поле и младата звезда на Айнтрахт не пропусна да се разпише.

Шалке стигна до най-хубавото си състояние две минути след началото на второто полувреме. След центриране в наказателното поле, Соичиро Козуки се извиси над отбраната на франкфуртци и стреля, само че Кевин Трап избави добре.

Шест минути преди края на постоянното време хората на Оливър Гласнер си взеха решение мача, откакто Линдстрьом подаде към Рафаел Боре и резервата се разписа с удар в долния ляв ъгъл.

Този втори гол деморализира „ миньорите “ и те инкасираха и трето попадение. То падна в първата минута на добавеното време, когато Боре подаде към Бута, а той сподели самообладание и още веднъж порази вратата на Шалке, оставяйки го на 5 точки от предпоследния в класирането на Бундеслигата Херта Берлин.

Резултати от останалите мачове от Бундеслигата, играни по същото време:

Бохум – Херта Берлин 3:1

Унион Берлин – Хофенхайм 3:1

Щутгарт – Майнц 1:1

Волфсбург – Фрайбург 6:0
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР