Айфеловата кула, една от най-големите туристически атракции в света, остана

...
Айфеловата кула, една от най-големите туристически атракции в света, остана
Коментари Харесай

Айфеловата кула е затворена заради стачка на персонала

Айфеловата кула, една от най-големите туристически атракции в света, остана затворена за втори следващ ден, защото личният състав продължи стачката, обвързвана с финансирането на паметника, съобщи Агенция Франс Прес.

Има възможност монументът да остане затворен и на идващия ден, съобщи представител на профсъюза.

Стачката стартира на 19 февруари в символ на митинг против метода на финансово ръководство на паметника.

Операторът на кулата, SETE, посъветва притежателите на билети да ревизират уеб страницата му, преди да се появят, или да отсрочат визитата си. Притежателите на електронни билети бяха помолени да ревизират електронните си пощи за спомагателна информация.

Операторът заяви, че на притежателите на билети ще бъдат възобновени разноските.

Това е втората стачка в Айфеловата кула в границите на два месеца по същата причина.

Профсъюзите разкритикуваха оператора SETE за неговия бизнес модел, който съгласно тях се основава на повишена оценка на бъдещия брой гости, като в същото време подценява разноските за строителство.

Те желаят също по този начин град Париж да отдели повече средства за поддържане на забележителността в положително положение.

Айфеловата кула - най-известната забележителност на Париж - притегля близо седем милиона гости годишно, като към три четвърти от тях са чужденци, съгласно уеб страницата на кулата.

По време на пандемията от Ковид-19 броят на посетителите внезапно спада заради затварянето и рестриктивните мерки за пътешестване, само че през 2022 година се възвръща до 5,9 милиона. Миналата година той е привлякъл 6,3 милиона гости.

Очаква се броят на посетителите в Париж да нарасне това лято, защото френската столица е хазаин на Олимпийските игри.

В взаимно изказване синдикатите CGT и FO приканиха град Париж " да бъде рационален с финансовите си претенции, с цел да се подсигурява оцеляването на паметника и на компанията, която го експлоатира ".

Александър Леборн, представител на профсъюза CGT, съобщи, че кметството, което е мажоритарен притежател на паметника, " към този момент отхвърля да договаря ".

Друг представител на CGT, Стефан Дьо, съобщи, че няма " никакъв късмет за решение през нощта " против сряда.

Градските управляващи " отхвърлят даже да се срещнат с нас ", сподели Дьо.

Айфеловата кула е отчела дефицит от към 120 млн. евро по време на рецесията с Ковид-19 през 2020 година и 2021 година

Оттогава операторът е получил рекапитализация от 60 млн. евро, която съгласно профсъюзите е незадоволителна, като се има поради, че са нужни съществени действия по поддръжката, в това число ново боядисване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР