Лудогорец е на финал за Купата на България - очаквано

...
Лудогорец е на финал за Купата на България - очаквано
Коментари Харесай

Лудогорец мина на парад през Пазарджик и е на един мач от втори пореден дубъл

Лудогорец е на край за Купата на България - предстоящо и изцяло рутинно, откакто победи и в реванша Хебър с 5:0. Преди седмица в първия дуел в Разград резултатът бе 4:0, а в Пазарджик през днешния ден домакините пробваха да играят намерено и самоуверено.

Но просто бяха нокаутирани от надалеч по-класния тим. Общ резултат 9:0.

" Орлите " вкараха четири, а можеха да вкарат 14 гола, до момента в който и Хебър имаше своите положения в доста атрактивния дуел.

Още в петата минута националът Ивайло Чочев откри с глава, а в 22-рата Кайо Видал удвои за гостите. В края на полувремето вкара и Клод Гонсалвеш, а аржентинецът Матиас Тисера изпусна още няколко отлични обстановки.

Все отново и той означи в 75-ата минута, току преди да напусне терена за промяна.

Сонко Сундберг вкара с мощен шут в 89-ата минута и направи общия резултат в двата мача 9:0 за Лудогорец.

Така отборът му е на край и ще срещне на 15 май Ботев (Пд) на Националния стадион " Васил Левски ". Това е повтаряне на срещата за трофея от 2017 година, когато пловдивският състав завоюва с 2:1.

Любопитно, тогава Тодор Неделев бе движещата мощ на " канарчетата ", а в този момент ще се изправи против родния си клуб в един от най-важните мачове в българския футбол.

След като го направи преди година, Разград се цели във втори следващ дубъл с купа и купа. Шампионската корона - 13-а подред, е условност и ще стане факт евентуално още в идващия мач против ЦСКА след Великденските празници.

Ако не го загуби, Лудогорец е първенец три кръга преди края. А даже да и падне, ще му трябват две точки от последните три кръга, с цел да е още веднъж първи.

Това ще е пети край за отбора в неговата къса елитна история. Три пъти е печелил трофея, колкото пъти го е правил и Ботев, който обаче има и 10 изгубени финала.

Лудогорец удължи серията си на 19 следващи мача без проваляне във всички шампионати у нас, като тя стартира през ноември. В нея има 18 победи и едно реми... Доказателство какъв брой огромна е разликата в класите сред този тим и останалите в родния футбол.

Хебър заслужава овации за откритата игра, само че нямаше никакви шансове.

Този тим ще търси оцеляване в елита в последните кръгове, като борбата за оставане ще е напрегната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР