Айфеловата кула днес е затворена за туристи заради стачка. Това

...
Айфеловата кула днес е затворена за туристи заради стачка. Това
Коментари Харесай

Айфеловата кула е затворена заради стачка

Айфеловата кула през днешния ден е затворена за туристи поради стачка. Това се оповестява на формалния уебсайт на парижката забележителност.

 © Българска телеграфна агенция / Архив
" В петък, 13 октомври 2017 година, поради национална стачка Айфеловата кула ще бъде затворена от 12:00 ч. (13:00 ч. бълг. време - бел. ред.) до късно вечерта. Поднасяме своите извинения за основаното стеснение ", написа в известието.

Синдикални митинги във Франция има към този момент няколко седмици. Повод за тях стана промяната на кодекса на труда, за която бе решено да се извършва посредством президентски наредби - директни наставления, подписвани от президента, заобикаляйки гласоподаване в Народното събрание. Целта на плануваните промени, както подсигурява държавното управление, е да се сътвори по-гъвкав и ефикасен механизъм за договаряния сред профсъюзите и работодателите.

Годишно Айфеловата кула се посещава от над 6 милиона туристи, от които 80 % са чужденци. По данни на организация Франс прес сега се следи сезонен спад на туристическия поток - на кулата се качват не повече от 6000 души дневно, показва ТАСС.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР