Аякс намери най-добрия мехлем за раните си, причинени от драматичното

...
Аякс намери най-добрия мехлем за раните си, причинени от драматичното
Коментари Харесай

Аякс прегърна с две ръце титлата на Холандия

Аякс откри най-хубавия мас за раните си, породени от трагичното отпадане в Шампионската лига през седмицата. Грандът от Амстердам попиля Утрехт с 4:1 в последното си домакинство за сезона и на процедура единствено една от най-големите изненади във футбола може да им отнеме купата на Холандия в последния кръг.

"Червено-белите " събраха 83 точки на върха на класирането на Ередвизи и са с три повече пред преследвача ПСВ Айндховен, който загуби от АЗ Алкмаар в предпоследния кръг. И защото в Холандия при еднакъв брой точки се гледа головата разлика, в последния кръг "филипсите " би трябвало да наваксат закъснение от 15 гола разлика, с цел да са първенци и да се надяват, че Аякс ще падне от изпадналия към този момент Де Граафшап.

Така че в случай че този съвсем граничещ с фантастиката сюжет не се случи, момчетата на Ерик Тен Хаг ще ликуват с купата. И въпреки всичко ще би трябвало да подходят с централизация в един финален мач тази сряда, само че към този момент съвсем всичко наподобява ясно.

Утрехт по принцип постоянно е бил от най-неудобните противници за гранда от Амстердам и го потвърди незабавно след първия съдийски сигнал на "Йохан Кройф Арена ". Само секунди след началото Отман Бусаид откри за гостите и хвърли в ужас трибуните.

Но изравняването пристигна бързо. Още в 14-та минута Дони ван де Беек пусна страховит пас пред границата на вратарското поле и за лисица като Клаас-Ян Хунтелаар остана по-лесната задача да прониже мрежата от тази позиция за 1:1.

Пълният поврат пристигна още преди почивката. В продължението на първата част Душан Тадич засече едно центриране на далечната греда и го пусна на границата на вратарското поле за Дони ван де Беек и той с глава разстреля вратаря за 2:1.

Този резултат се задържа до заключителните моменти на мача. Четвърт час преди края Клаас-Ян Хунтелаар центрира съвършено и качи топката на главата на Душан Тадич и той направи 3:1. Така постави завършек на интригата в този дуел. Пет минути по-късно Тадич оформи и погрома в мача, откакто беше прецизен от дузпа за крайното 4:1.

Така откакто ПСВ Айндховен загуби гостуването си на АЗ Алкмаар, единствено най-невероятната развръзка може да лиши Аякс от купата в последния кръг. Той ще е в сряда вечерта и в него грандът от Амстердам би трябвало да вземе единствено точка от изпадналия Де Граафшап, с цел да не може и на доктрина да бъде задминат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР