Ай Огура стана първият японец, който печели надпревара за Гран

...
Ай Огура стана първият японец, който печели надпревара за Гран
Коментари Харесай

Огура триумфира пред родна публика и стопи аванса на Фернандес в Moto2

Ай Огура стана първият японец, който печели конкуренция за Гран При на Япония в международния шампионат по мотоциклатизъм от 2006 година насам, откакто завоюва по един страховит метод на „ Мотеги “. Така той дублира триумфа на своя началник в екипа на Хонда Тийм Азия Хироши Аояма, който през 2006 триуфмира в клас до 250 кубически сантиметра. 

Огура започва 13-ти в домашния си старт, само че сходно на Изан Гевара в Moto3 по-рано, направи страховит напредък още в първата обиколка, в която съумя да си проправи път до местата в топ 5. След това той трябваше да се оправя с Алонсо Лопес, а неточности на съотборника му Сомкиат Чантра и паданията на ранните водачи Арон Канет и Фермин Алдегер още първоначално му помогнаха да излезе отпред.

След като един път пое водачеството японецът построи задатък пред Лопес, който в продължение на няколко обиколки задържа зад себе си Аугусто Фернандес. В последна сметка водачът в международния първенец Фернандес съумя да се пребори за второто място, с което ограничи оптимално загубите от Огура. За Лопес пък остана третото място на „ Мотеги “, като за него това е трети подиум през сезона.

Четири кръга преди края на сезон 2022 в Moto2 разликата сред Фернандес и Огура на върха на генералното класиране е единствено две точки в интерес на испанеца. Трети макар отпадането си през днешния ден продължава да бъде Канет, чието закъснение по отношение на водача обаче е цели 57 пункта. 

Интригуващият двубой сред Фернандес и Огура за международната купа в междинния клас на международния шампионат по мотоциклатизъм на писта продължава още идната седмица с конкуренцията за Гран При на Тайланд на пистата „ Бурирам “. Подобно на „ Мотеги “ тя се завръща в календара на международния шампионат след двугодишно неявяване, подбудено от ковид пандемията.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР